FC RosengårdFotbollNyheter

Gruppfinal och derby i cupen för FC Rosengård

På söndag spelar FC Rosengård en direkt gruppfinal mot Kristianstads DFF i Svenska Cupen. Vinnaren går till semifinal och blir det oavgjort åker Rosengård ut.

– Att de har bättre målskillnad och avancerar vid oavgjort är inte bra, men vårt eget fel. Vi skulle vunnit större mot IFK Kalmar. Sedan var det ju inte så lyckat att vi i den första omgången tappade vår hemmaplansfördel och tvingades spela mot LB07 på Limhamns IP, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Då var inte den nylagda planen på Malmö IP klar. Det är den nu och håller hög klass, frånsett en sak.

– Att den är mycket mjukare och bättre än den gamla är helt klart. Men den blir också fruktansvärt hal och snabb när det regnar. Det ska bli bättre med tiden. Nu är den dock svårspelad och där bör vi ha en fördel som tränat så pass mycket på den, om regnandet fortsätter.

Jonas Eidevall påpekar också att matchen egentligen kommer vid fel tidpunkt direkt efter ett landslagsuppehåll.

– Vi har haft åtskilliga spelare iväg och vet just nu inte så mycket om deras status. Dessutom är vi ju mitt i ett transferfönster, säger han och gillar heller inte upplägget med en uppdelning i norr- och söderlag.

– Det slår rätt märkligt. Ärligt tror jag också att vi haft bättre nytta av att skaffa andra försäsongsmatcher än att som nu vinna med 3-0 och 4-0 i cupen. Men det är en titel och titlar vill vi alltid vinna!

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har odds på matchen

1: 1,45, X: 4,30, 2: 5,20

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close