FotbollMalmö FFNyheter

Rakip och Strandberg startar mot Kalmar FF

Carlos Strandberg gjorde tre mål och Erdal Rakip assisterade till två mål och fixade en straff mot Brentford FC i tisdags. När MFF träningsmatchar mot allsvenska kollegan Kalmar FF på lördagen kommer båda på nytt att spela från start.

– Några undrade kanske varför jag tog med Carlos till Brentford när han hade spelat mot Falkenberg ett par dagar tidigare. Jag tror att han är en spelare som behöver matchminuter och jag var egentligen aldrig orolig över att han inte hittade nätet eftersom jag vet att han har en bevisad kapacitet när det gäller att göra mål. Med det sätt vi spelar på kommer chanserna och då visste jag också att det skulle lossna.

– Nu gjorde han tre mål och hade chansen till ett fjärde med straffen. Det visade att jag hade rätt som inte tvivlade. Mot Kalmar FF kommer han att starta igen och det finns mer att ta ut. Vi jobbar med hans fitness, självförtroendet är tillbaka och han spelar stabilt på en nivå vi vill att han ska vara på. Men det finns utrymme för förbättring och bästa sättet just nu är att han får speltid. Gische är inte redo, Jo Inge är inte redo och Markus är inte redo så det här är ett perfekt tillfälle för honom.

Var det bestämt redan från början att han skulle spela alla tre cupmatcherna?

– Nej, jag gör ingen sådan uppdelning; att några ska spela i cupen, andra mot Chelsea eller i vänskapsmatcherna. I fotboll förändras förutsättningarna hela tiden. Därför pratar jag ständigt med spelarna om betydelsen av att alltid hålla sig fysiskt redo och vara tillgänglig. Dörrar öppnas och då kan man få ett momentum. Vi fick anfallare skadade, Carlos kunde få speltiden han velat ha och har nu kunnat använda den. Det är fotbollens dynamik. Men det gäller att fortsätta att använda speltiden på rätt sätt.

Erdal Rakip kommer alltså också att starta trots att han spelade sin första 90-minutersmatch så sent som i tisdags.

– Han fick kramp mot slutet mot Brentford FC, men jag vill se honom igen och studera hur han agerar fyra dagar efter en sådan match. Om han kan gå ut med samma energinivå. Och det är en bra möjlighet för honom också, säger Uwe Rösler.

Kalmar FF, där förre MFF-tränaren Magnus Pehrsson är tillbaka på Stadion, spelar numera också 3-5-2, något Uwe Rösler tycker är bra.

– Vi är mycket tacksamma för att Kalmar med kort varsel sa ja till matchen och det är ett bra test. De har ändrat till 3-5-2, samma som vi spelar. Det är bra eftersom vi hittills under försäsongen inte har spelat mot en trebackslinje och det är alltid lite annorlunda att spela mot motståndare som har samma formation som det egna laget har. Då får man hitta andra lösningar. Jag vill också se att vi kan bygga vidare på de goda sakerna som fanns mot Falkenberg och Brentford.

Är det tillräckligt med de tre matcherna som nu är inbokade inför den allsvenska starten, eller behövs det någon till?

– Det är en bra fråga som jag också funderar på. Jag har inte beslutat det än. Vi måste även väga in att vi startade tidigare med att spela tävlingsmatcher än de övriga lagen, så det är något av en balansgång där vi måste fundera på om det gör mest nytta att spela en match till eller att prioritera att hålla oss känslomässigt och mentalt fräscha. Vi engagerade oss rätt hårt i uppbyggnaden inför Chelsea. Beslutet är inte taget och det är inte det jag funderar på just nu.

Franz Brorsson, Markus Rosenberg och Guillermo Molins saknas i MFF-truppen, liksom Jo Inge Berget som behöver lite mer tid.

Rasmus Elm saknas i Kalmar FF-truppen. Det gör även Gbenga Arokoyo, Nils Fröling, Filip Sachpekidis, Viktor Agardius och Rafinha. För första gången är dock den nigerianske mittfältaren Chidiebere Nwakal som Kalmar inför säsongen värvade från Rakow Czestochowa i Polen i matchtruppen. Det blir även ett återbesök på Stadion för förre MFF-spelaren Piotr Johansson, som Kalmar värvade från Gefle.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close