skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Dunderstraff säkrade MFF:s tredje raka seger

Med en halv halvlek kvar att spela i träningsmatchen mellan MFF och Kalmar FF blev Carlos Strandberg neddragen i straffområdet. Fram klev Marcus Antonsson och dundrade in straffen till segermålet 2-1. Hårt och högt, via ribban.

– Jag har ju slagit typ en miljon straffar på Lucas på träning i Kalmar så jag tänkte att det alltid är ledigt i krysset. Därför var det ett enkelt beslut. Han har ju ganska bra koll på mig och mina straffar, konstaterade Marcus Antonsson.

– I och med att den touchade ribban så var det inte jättemycket marginal, men det kan man ju skita i när den sitter i krysset.

Om det finns en förste-, andre- och tredje-straffskytt i MFF, vem är du?

– Jag vet inte. Det beror väl lite på vem som spelar. Men jag har alltid gillat att slå straffar. Nånstans är det så att antingen gillar man det eller inte och jag är en av dem som gillar det. Fast jag är väl ändå tvåa just nu om Mackan är på planen…

Att det var en träningsmatch och stundtals rätt chansfattigt märktes. Men Marcus Antonsson tyckte ändå att den gav många positiva besked.

– Vi vann, tredje raka. Det blev mycket löpa och stundtals hade vi bra perioder. Vi började riktigt bra och skapade lägen och sedan när vi blev en man mer hade vi väldigt mycket boll utan att hitta de där stora chanserna.

I samband med straffen och fällningen av Carlos Strandberg drog nämligen Kalmar FF:s Fidan Aliti på sig sin andra varning och fick rött kort av domaren Fredrik Klitte. Då återstod det 20 minuter att spela och MFF tog över totalt och det blev lika överlägset spel som det var de första 30 minuterna av matchen.

MFF:s 1-0-mål kom också tidigt under den första starka perioden när Eric Larsson i den sjätte minuten tryckte till med full kraft på en retur. Bollen borrade sig in i nätet bakom Husie IF-fostrade Lucas Hägg Johansson.

Kalmars kvittering kom också på straff. Johan Dahlin drog ner Isak Magnusson – som övertygade kanske mest i Kalmar – och Romario sköt in 1-1.

– Alltid viktigt att vinna och skapa ett momentum. Nu har vi tre segrar i rad, påpekade MFF-tränaren Uwe Rösler och fortsatte.

– Första 30 minuterna  var riktigt bra. Då hade vi rätt fokus och spelade som vi skulle. Men vi fick inte 2-0 och började spela i deras tempo och det är en utmaning för oss, att hålla i tempot. En brist i vår koncentration gav dem deras mål. Men vi kom tillbaka och vann, det var viktigast. Mycket var bra. Inte minst vår högersida med Eric Larsson och Erdal Rakip. Nu ser jag verkligen fram emot de två nästa matcherna där vi ska visa ännu mer.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close