NyheterPingis

Truls Möregårdh har sikte på årets tredje SM-guld

Eslövs AI siktar på att återta SM-guldet.
Då krävs det att de tar sig förbi Spårvägen – och sedan besegrar Halmstad.
– Det är det vi siktar jag, säger jättetalangen Truls Möregårdh som redan har vunnit två SM-guld i år.

Efter sju raka SM-guld tappade Eslövs AI förra året titeln som Sveriges främsta till Halmstad BTK. Siktet har varit på att snabbt ta tillbaka SM-guldet och Eslöv vann även Pingisligan.

I torsdags åkte de dock på en oväntad förlust. I den andra semifinalen mot Spårvägens BTK förlorade Eslöv med 2-4 och därmed står det 1-1 i matcher. En tredje och avgörande semifinal mellan klubbarna väntar på måndag.

– Det kommer bli spännande. Det är en spännande match. Vi vann första med 4-2 och de vann andra med 4-2. Vi är två väldigt jämna lag. Men jag tycker att vi är favoriter. Kommer vi upp i nivå ska vi vinna den matchen, säger den individuella SM-vinnaren Truls Möregårdh.

Vad tycker du om era insatser hittills?
– Jag tycker vår kemi i första var okej. Det var lite svajigt på vissa håll men vi spelade ändå bra, på en hög nivå och vann med 4-2. På hemmaplan var det bara för dåligt. Vi är bättre än dem på de flesta positionerna. Det ska vara bättre på måndag.

Vad tycker du om dina egna matcher?
– Jag tycker jag har spelat väldigt bra. Det har varit stabilt. Inget konstigt, utan det har varit lugnt. Jag slog (Satoshi) Aida som är deras bästa spelare väldigt enkelt uppe i Stockholm. Det känns väldigt bra.

Vid ett finalavancemang väntar en repris på fjolårsfinalen – mot de regerande mästarna Halmstad. Truls Möregårdh och Eslöv har sikte på revansch.

– Det vore väldigt skönt. Det är det vi siktar jag. Jag tycker att vi har ett väldigt starkt lag och det ser väldigt bra ut just när vi kommer upp på vår nivå.

Vad är det som gjort att ni inte kommit upp i nivå? Som nu senast?
– Jag vet inte riktigt. Jag tycker Xu Hui såg lite blek ut. Men han kommer träna riktigt hårt nu i helgen och vara riktigt het på måndag.

För det 17-åriga superlöftet Truls Möregårdh har det redan varit en succésäsong. På SM-tävlingarna i Eskilstuna förra helgen vann han SM-guld i dubbel, SM-silver i mixed – och han vann framförallt sitt första SM-guld i singelklassen.

– Det var helt fantastiskt. En känsla jag aldrig känt. Det var verkligen supercoolt. Jag hoppas verkligen vi kan ta ett SM-guld till med Eslöv.

Hur högt rankar du det här?
– Det är ju det största jag har vunnit. Lätt. Sen att vara den yngsta någonsin, tror jag, gör ju inte det sämre. Det var väldigt kul och väldigt coolt.

Var det något du trodde på förhand?
– Ja, jag gick alltid för det. Jag vann ju Safirs (Sveriges största internationella turnering reds. anm.) helgen innan så självförtroendet var där och spelet stämde bra. Jag gick för guld hela tiden.

Vad gjorde att du vann?
– Det är nog många faktorer. Det kändes väldigt bra i skallen. Jag stressade aldrig upp mig för någonting, utan tog det lugnt när jag missade någon enkel boll. Då fokuserade jag på nästa boll. Jag spelade mitt spela hela tiden. Det var bra på alla sätt och vis.

Vad har gjort att du tagit ett steg till år?
– Jag har tränat väldigt hårt och väldigt, väldigt bra. Jag tänker alltid på vad jag ska utveckla, på vad jag behöver utveckla och jobba med hela tiden. Det är väl det.

Guldet i singelklassen innebär att Truls Möregårdh är kvalificerad till VM i Budapest i april. Efter att ha nått en sextondelsfinal på EM förra året blir det första seniorvärldsmästerskapet för den 17-årige jättetalangen.

– Det ska bli väldigt spännande. Jag åker inte dit för att se och lära, utan jag vill vara med och fajtas om de höga placeringarna redan nu. Det är det jag kommer gå för.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close