Ängelholms FFFotbollNyheter

Fyra mål på tolv minuter för Ängelholms FF:s lån

Under lördagen besegrade Ängelholms FF Markaryds IF med hela 8-0. Notabelt var att fyra av målen prickades in av Varbergs BoIS- inlånade Axel Olsson – och att dessa kom inom loppet av tolv minuter.

Axel Olsson är en mittfältare, inlånad från Varbergs BoIS, som anslutit till Ängelholms FF för att få kontinuerligt med speltid. Efter helgens match mot Markaryds IF, där 19-åringen stod för fyra mål mellan minut 63 och 75, marknadsförde han sig väl som ett alternativ att, för nye tränaren Roar Hansen, ge förtroende under kommande säsong.

– Det är svårt att svara på. Målen kom rätt hastigt, hehe. men det var kul, säger Axel Olsson när han konfronteras om sin uppseendeväckande målskörd i helgens match.

Brukar du vara frekvent i målskyttet?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Jag är mer av en assist-spelare än en målgörare. Jag är en rätt löpstark spelare, ettrig, med bra vänsterfot och spelförståelse.

Hur har försäsongen sett ut för dig i övrigt?

– Jo, men den har att bra ut. Jag är ju här på lån från Varberg för att få lite mer speltid. Ängelholm är min moderklubb, och det kändes skönt och som ett bra steg att ta. Försäsongen har känts bra, som sagt. Jag har kommit in i en bra grupp, i ett ungt lag, med många lovande spelare. Och jag tycker att tränaren Roar Hansen har gjort ett väldigt bra jobb. Det ser bra ut, tycker jag.

Vad har du för förhoppningar med säsongen?

– Som sagt så vill jag ju få mycket speltid på seniornivå. Det var därför jag själv valde att bli utlånad. Hålla mig skadefri och fortsätta utvecklas. Med laget i stort tror jag att vi kan göra det bra. Vi har ett lovande lag och kan säkert göra det bra under säsongen, avslutar Axel Olsson.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close