FotbollKristianstads DFFNyheter

Kristianstads DFF vidare i Svenska cupen: ”Siktar långt”

Under söndagen drababde de båda skånska kombattanterna, FC Rosengård och Kristianstads DFF, samman på Malmö IP. Matchen slutade 2-2 – men KDFF avancerar i Svenska cupen tack vare bättre målskillnad.

FC Rosengård hade med sig en 2-0-ledning in i paus – men därefter tog Kristianstads DFF över spelet och kvitterade innan klockan nått 90 minuter.

– Det var två olika matcher, första och andra halvlek. Vi fokuserade lite för mycket på att försvara i första halvlek. I paus pratade vi om att ”spela vårt spel” och i andra höll vi i bollen mer och tog därmed över spelet, säger KDFF:s assisterande tränare, Björn Sigurbjörnsson.

Påverkades era förberedelser av att detta var ett derby?

– Ja, men kanske inte bara på grund av det är ett derby, utan även för att vi inte gjort det så bra på Malmö IP alltid. Klart att man förbereder sig bra mot ett starkt motstånd. Vi förbereder oss väl mot alla. Men idag blev det kanske lite för mycket fokus på dem, därav vårt defensiva tänk i den första halvleken. Sen fokuserae vi på oss själva i den andra halvleken och vände matchen.

Det var ett tag sedan KDFF nådde långt i Svenska cupen. Senast man spelade slutspel i spelformen var 2014, då man mötte Linköping i finalen.

– Det är klart det betyder mycket. Sen är det bra att vi får en tävlingsmatch till innan säsongen drar igång. Sen får vi se hur det går i cupen och vilka vi får möta. Vi har lika bra chans som alla andra att gå hela vägen. Vi har fina chanser och vi siktar långt, avslutar Björn Sigurbjörnsson.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close