skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Torns IF – från underdogs till erfarna över en säsong

Torns IF är endast veckor från sin andra säsong i Division ett Södra. Men en skade- och sjukdomsdrabbad trupp har präglat förberedelserna under delar av försäsongen. Trots detta är tränaren Richard Ringhov nöjd med det han skådat – och är optimistisk inför kommande säsong. -Vi har växt med erfarenheten, säger Torn-tränaren. 

Fjolårssäsongen var Torns IF:s debut av sådan i Division ett Södra. Men trots ett potentiellt underläge på förhand överraskade man dem flesta med att, som just nykomling, länge figurera i kampen om topplaceringar. Ett överraskningskort Torn nog inte kommer kunna dra lika ofta i år.

Under försäsongen har skador och sjukdomar i spelartruppen tvingat Torns IF att ställa in matcher. Men ur dem man har spelat utläser lagets tränare, Richard Ringhov, positivism.

– Försäsongen, spelmässigt, är jag jättenöjd med. Fantastisk match mot Eskilsminne bland annat, samtidigt som vi faller ifrån lite mot Kristianstad. Men helheten är jag väldigt nöjd med. I övrigt har det varit jobbigt att inte ha alla spelare tillgängliga. Vi har bland annat två långtidsskador – ett par månader i alla fall – på Hugo Barnsne och Dino Mesic, säger Torn-tränaren och fortsätter.

– I övrigt är jag jättenöjd med den trupp vi har. Samtliga spelare. Vi har även några spelare som vi kommer fylla på med, vilket endast är en fråga om tid.

Richard Ringhov, uppenbart sammanbiten, under en av fjolårssäsongens matcher. Foto: Bildbyrån

Under vintern har stora förändringar skett i truppen. Flera spelare – däribland duktiga målvakten Philip Mårtensson och målsprutan Astrit Seljmani – har lämnat klubben. Men Torn har ersatt, med bredd och med spets – och enligt Richard Ringhov är det mer på väg in.

Vilka spelare är det ni söker?

– Alltså, vi söker ju en ersättare till Daniel(Hidefält) Thulin, en vänsterfotad ytterback. Det har varit prio. Sen är det två offensiva spelare so mvi vill krydda truppen med.

Är ni nära att ro i hamn med något nyförvärv?

– Det är vi. Det är en spelare som tränat med oss under en tid, och honom är vi jätteintresserade av. Men vi har ännu inte kunnat kontraktera honom, då han för närvarande har en baksida som spökar. Men när han är frisk och har tränat ett par veckor så kommer vi ta in honom. Sedan har vi två andra spelare som vi är intresserade av – men angående dem är det ännu för tidigt att säga något.

Nu väntar en ny säsong, där Torns klättrat i näringskedjan och överraskningsmomentet av underdogs har raderats ut. 2019 ses Stångby-laget som ett större hot än tidigare – något som kan vara både positivt och negativt.

– Det kommer bli en knäckfråga för oss, absolut den svåraste knuten att lösa. Där har vi tränare och ledare ett jättestort ansvar. Vi kommer hela tiden bli jämförda med vår fjolårssäsong och då är det klart att en dålig start kan sätta sig i huvudet på oss, och detta måste vi undvika. Men jag tycker, med den erfarenhet vi skaffade oss förra året, att vi har växt och blivit bättre som lag. Men som svar på din fråga, så har vi förberett oss på att snacket kommer gå om vi inte ligger i paritet med förra säsongens resultat. vi har höga förväntningar på oss själva, det har vi talat om i gruppen. Annars blir vi inte bättre, avslutar Richard Ringhov, tränare i Torns IF.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close