HandbollYstads IF

Doder klar för Ystads IF

Ystads IF har gjort klart med ett spännande och rutinerat nyförvärv inför nästa säsong.
Dalibor Doder är klar för klubben!

I ett pressmeddelande skriver klubben:
“Vi välkomnar en spelare som bland annat gjort 146 landskamper, tagit OS-silver i London 2012 och varit proffs i tre utländska klubbar. Han representerade Sverige i sex mästerskap mellan 2008-2012, i VM 2011 blev han utsedd till turneringens bästa mittnia. Dalibor Doder är en väldigt rutinerad playmaker som närmast kommer från Bundesliga, där han kanske gjort en av sina bästa säsonger på många år. Dalibor har spelat topphandboll både i Sverige, Spanien och i Tyskland. De senaste nio åren har han haft en tongivande roll i tyska GWD Minden i Bundesliga.”

Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig:
– Att få hit en spelare som Dalibor betyder oerhört mycket för oss. Dalibor är en irrationell spelare som kommer göra alla spelare ett snäpp bättre. Han tillför väldigt mycket rutin och erfarenhet som passar bra in i vårt lag. Dessutom är han en stor bolltrollare och förhoppningsvis kommer Ystadpubliken att få njuta på läktaren av Dalibors spel.

Dalibor Doder:
– Jag har valt att flytta hem från Tyskland och Minden för att jag tror på YIF och dess verksamhet. Jag känner att jag har mer att ge och vill gärna vara med på YIF’s resa med allt vad det innebär. Det finns en bra mix i laget med gammalt och ungt samt även egna produkter och invärvade spelare som kan göra något riktigt bra tillsammans. Att både Anders och Kim spelar i laget betyder såklart också väldigt mycket. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och hoppas mycket på framtiden både för mig själv och YIF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close