HandbollHK MalmöNyheter

Energilöst HK Malmö kunde inte följa upp Kristianstadsegern

HK Malmö följde upp den stora svitspräckar-matchen i Kristianstad med ett riktigt bottennapp hemma i Baltiska Hallen. Alingsås vann med 26-20 och det kunde blivit ett par mål till i baken.

– Vi var energifattiga, gjorde alldeles för många tekniska fel och är det något Alingsås är bra på är det att utnyttja när man gör misstag. Det var helt klart så att Kristianstadsmatchen på något sätt satt kvar hos oss. På fel sätt, erkände HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen direkt.

Redan efter sju-åtta minuter blev dessutom Adam Lönn, som inlett starkt, skadad.

– Klart att det blev ett avbräck. Men det var så energifattigt att det knappast hade gjort någon skillnad om Adam kunnat fortsätta. Vi hade förlorat ändå.

– Nu har vi 48 timmar på oss att ladda om till bortamatchen mot Sävehof. Det är bra att få en match tätt efter en dålig insats. Men spelar vi inte bättre slår vi inte Sävehof heller. Det goda är dock att vi ännu har allt i våra egna händer, påpekade Stian Tönnesen.

I den sista omgången möter HK Malmö konkurrenten om den viktiga andraplatsen IFK Skövde hemma i Baltiskan. Med fritt inträde och troligen betydligt fler än de 902 som tagit sig dit nu på läktarna.

Hela förklaringen till 20-26 var heller inte att HK Malmö spelade uselt. Alingsås var försvarsstarkt och i målet stod förre HK Malmö- och OV Helsingborgskeepern Niklas Kraft och storspelade. Han gjorde 21 räddningar och nådde därmed en procent på över 50. Ett tag tog han det mesta, inklusive ett par straffar.

Felix Claar spelade också bra och William Andersson Moberg är en av hela seriens intressantaste spelare.

I HK Malmö fick Anton Blickhammar dra ett tungt lass efter Adam Lönns skada eftersom de övriga hade en dålig dag. Unge Tim Hilding (bilden) kom dock in och fick med liten speltid ändå priset som HK Malmös bäste spelare. Det förtjänade han.

– Tim gjorde det bra och kommer att få mer speltid. Jag tyckte också att Kassem Awad var en positiv faktor, berömde Stian Tönnesen.

IFK Skövde har 41 poäng och kvar att möta Ystads IF hemma och HK Malmö borta.

HK Malmö har 40 poäng och kvar att möta Sävehof borta och IFK Skövde hemma.

I målskillnaden har Skövde tio mål bättre.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close