FotbollMalmö FFNyheter

MFF U21 besegrade IFK Göteborg med 1-0 i seriepremiären

MFF slog IFK Göteborg med 1-0 i U21-serien.

Länge var det en mycket bra insats av det unga MFF-laget. Bakåt var det närmast perfekt och framåt skapades tillräckligt med chanser för betydligt fler mål än det som Amel Mujanic (bilden) gjorde i den första halvleken.

Men de sista fem minuterna, när båda lagen var trötta och det var bäddat för misstag, fick IFK Göteborg två frisparkar de kunde lyfta in i straffområdet. På den sista nickades bollen i stolpen. Då återstod det bara ett par sekunder av matchen.

– Surt om det blivit mål där för vi gjorde en god prestation och förtjänade våra tre poäng. Vi hade ett bra samspel trots att spelarna är hämtade från olika lag, pressade och vann bollar på ett bra sätt och borde avgjort tidigare när vi spelade oss fram till flera fina lägen, betydligt fler än IFK Göteborg. Men frisparkarna var farliga där mot slutet, konstaterade MFF-tränaren Andreas Georgson,

I den första halvleken hade IFK Göteborg två lägen till med avslut innanför straffområdet. Vid båda tillfällena räddade Mathias Nilsson säkert och bra. I övrigt släppte inte försvaret till någonting och man spelade sig hela tiden ur situationerna och all press.

1-0-målet kom cirka tio minuter före pausen efter ett riktigt snyggt anfall. Amel Mujanic sköt från en central position efter smart förarbete av Laorent Shabani. Både före och efter det målet hade MFF bra lägen att göra fler mål genom bland andra Kevin Harletun, Tim Prica och Melker Nilsson.

Kevin Harletun spelade istället för Adi Nalic, som lämnade återbud på matchdagen.

– Han fick en boll långt ute på tån på träningen igår och haltade idag. Det ska inte vara någon fara, men det var bäst att han vilade idag, berättade Andreas Georgson.

I övrigt såg laget ut som tänkt, det vill säga:

Mathias Nilsson – Victor Larsson, Johan Rapp, Samuel Adrian – Amel Crnalic, Melker Nilsson, Amel Mujanic, Laorent Shabani, Jesper Dickman – Kevin Harletun, Tim Prica.

Mot slutet byttes Yahya Kalley, Amin Sarr och David Edvardsson in.

IFK Göteborg – som spelade 3-4-3 – hade också ett mycket ungt lag. Och försökte också hela tiden spela upp bollen. Bäst lyckades 19-årige Edvin Dahlqvist och målvakten Tom Amos. I MFF var det en klassisk laginsats.

Domaren Niklas Andersson var en av de bästa aktörerna på planen (konstgräset på plan 9).

För MFF var det seriepremiär. IFK Göteborg startade i februari med att slå Falkenbergs FF med 2-0.

Nästa match för MFF U21 blir på tisdag den 19 mars borta mot Elfsborg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close