Nyheter

Padel från Skåne till Norrland

Det finns många idrottsplatser där ute i vårt avlånga land, men några som blivit alltmer populära på senare tid. Alla dessa padelhallar som startat. Och för de som inte känner till padel, eller rättare sagt padeltennis så är det just nu Sveriges snabbaste växande sport. Sporten i sig är inte jättegammal utan 1974 fick padel de padelregler som gäller idag. Sporten i sig påminner till stora delar om tennis, där poängräkningen är identisk, planerna påminner om varandra. Den stora skillnaden är utformningen på spelarmas racket. I padel används mindre rack som är mycket tjockare, de är tyngre och inte möjliga att slå lika hårda bollar med. Det finns otroligt många olika rackets och om du enklaste vill få en överblick över vad som finns rekommenderar vi padelrackets.se, där kan man även läsa bra recensioner om dessa rack.

Med all utrustning på plats så är ändå den stora frågan, vart kan man spela denna fantastiska sport? Svaret är väldigt enkelt, nästan i varje stad finns det banor. Om man tillexempel tar en stad såsom Uppsala, vilka var tidiga med denna sport, så finns det i dagsläget 14 banor och det byggs just nu ytterligare 10 st. Även fast att dessa inte är vad vi vid första anblick tänker på som idrottsplatser så är som faktiskt det ändå. Ofta i samband med banorna finns det väldigt fina faciliteter såsom restauranger eller andra trevliga utrymmen att umgås på. Innebörden är egentligen att padel skapar en massa idrottsplatser i Sverige där personer kan umgås.

Uppsala är långt ifrån ensamt om att ha padelfeber, från norr till söder finns det som tidigare nämnt banor. Vi hittar nya idrottsplatser på gamla idrottsplatser, då tillexempel Hudik padel är belägen på golfklubben. Och detta verkar vara ett vanligt återkommande fenomen när det gäller dessa padelbanor. Sporten har blivit så populär att alla de som har tomt att bygga på, bredvid sin existerande idrottsplats, verkar vilja lägga till en padelbana. Iallafall om kundunderlaget finns. Ett annat exempel på golfklubbar som har byggt padelbanor är Österåkers golfklubb, Ringenäs Gk i Halmstad, Vallda golf och Örebro Golf. Det finns många fler exempel än de som listas här, vilket är kul. Innebörden är att vi får många fler idrottsplatser där ute i landet. 

Och har man tur så stöter man på en hel del kändisar på dessa padelbanor. För när vi pratar om trender, så är den nya trenden bland svenska kändisar att äga padelbanor. För oss i Skåne så är Zlatan delägare i det som kallas Padelzenter, Jonas Björkman är tillsammans med Måns Zelmerlöv och några till delägare i Pdl Group och Marcus Eriksson är delägare i Örebro Padelcenter. Detta är bara några få av alla kändisar som har ett ägande i någon form av padelbana. Så inte nog med att det bli nya idrottsplatser, det bli kändistäta idrottsplatser. 

Så om du är ute och åker i vårt fina avlånga land, besök gärna lite nya padelbanor, eller varför inte prova på padel.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close