NyheterRedhawks

Redhawks skarpast i kokande Skånederby

Fullt hus i Malmö Arena som var spelplats för detta häftiga Skånederby, där alla förutsättningar för en underhållande drabbning var preparerade. 

Linus Cronholm, som gjorde sitt första Skånederby denna tisdag, hade sagt följande inför kvällens match: -Väldigt starka känslor. Det skulle betyda oerhört mycet att vinna, både för tabellen och för att det är Rögle vi möter. Det finns nästan ingen roligare match att spela, sa den 18-årige backen.

Redhawks fick en pangstart med mål efter 1.22. Max Görtz smällde dit ledningsmålet, efter att Malmö lyckats behålla pucken i offensiv zon, och sedermera komma till målchans.

Men ett 1-1-mål hängde länge i luften. Rögle fick en puck i mål – men detta dömdes bort på grund av hög klubba. Strax därefter fick bortalaget ett två-mot-ett-läge, som avslutades med att Lucas Elvenes missade öppet mål.

Ja, Malmö hade tur – och Rögle hade otur. För kort senare skulle RBK ha ett skott i ribban.

Den första perioden summerades med Malmö i målmässigt övertag, Rögle i spel- och chansmässigt.

Ett känslofyllt Skånederby som innehöll det mesta. Foto: Bildbyrån

Malmö spelade upp sig i den andra perioden, mycket tack vare powerplay-spel. Och just i den spelformen skulle 2-0-målet komma. Marcus Björk fick pucken vid offensiv blå, bröt in i zon och sprätte upp pucken i Justin Pogges bortre kryss.

Strax innan paus bröt känsloväldet lös. Matt Carey tillfogade en hård tackling, som bedömdes vara en crosschecking, på Carl-Johan Lerby, varpå han blev liggandes på isen. Slagsmål på flera håll blev frukten av detta och Carey fick till slut matchstraff.

Mittperiodens avslutade minuter innehöll en kavalkad av utvisningar. De hårdast drabbade var Rögle, som fick spendera flera minuter i fem-mot-tre. Dessutom kändes sig bortalaget förfördelat då en potentiell straff inte tillgavs dem.

I takt med att tiden gick slogs intensiteten i spelet av något. Men på läktarna höll två klackar i gång stark och bildade en härlig ljudkuliss, värdig ett derby.

Med sju minuter kvar av matchen kom spiken i kistan för Malmö. 3-0, efter att Henrik Hetta brutit igenom och placerat pucken högt.

Tiden rann till slut ut. Tufft för Rögle, som inte alls var oävna, men som ändå får vända hemåt nollade. För Redhawks var lite effektivare, lite tyngre och höll sig kallare i de heta situationerna – där Rögle misslyckades med det.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close