IK PanternIshockeyNyheter

Junior- och ungdomskoordinator till Pantern

Peter Enehag – det är IK Panterns nya junior- och ungdomskoordinator. En post som Enehag påbörjar sitt arbete på omgående. 

Peter Enehag har bland annat Elit-Tränar-Utbildning (ETU) och Högre Ungdomstränare-Utbildning (HUT), samt alla underliggande utbildningar genom Svenska Ishockeyförbundet.

– Jag har varit verksam inom ishockey som ledare sedan 1991 och jag brinner verkligen för denna idrott. Under årens gång så inser man vikten av att ha en fungerande breddverksamhet. Utan bredden är det svårt att över tid klara av att bedriva en elitverksamhet. Visionen som IK Pantern har för sin ungdoms- och juniorverksamhet är verkligen bra och det skall bli mycket intressant att få vara en del av det arbete som krävs att få det på plats, säger Peter Enehag till IK Panterns hemsida.

Peter Enehag arbetar idag parallellt som ishockeyinstruktör på hockeygymnasium, vilket han gjort sedan 2005. På Fria Läroverken i Malmö är han även lärare i pedagogisk ledarskap. Han har dessutom varit coach i Malmö Redhawks juniorverksamhet i sju år, varav sex år i J20 Superelit och ett år i J18 Elit. Peter kommer senast från danska Metal Ligaen, där han varit huvudtränare i Hvidovre Fighters de tre senaste åren.

 

Joel Ask

Foto: IK Pantern

Relaterade artiklar

Back to top button
Close