FotbollMalmö FFNyheter

Jo Inge Berget får speltid när MFF möter IFK Norrköping

Jo Inge Berget och Guillermo Molins åker med MFF-truppen till Norrköping och tränaren Uwe Rösler planerar att ge båda anfallarna speltid.

För Jo Inge Berget blir det därmed de första minuterna sedan han för en vecka sedan presenterades som nyförvärv i klubben.

– Jag känner att jag nog är lite längre framme än jag trodde jag skulle vara. Det var i slutet av november jag slutade i New York och efter det har jag inte tränat med ett lag förrän jag kom tillbaka till MFF. Men jag har ju gjort en del tester och de var rätt bra, så det är inte så att jag startar helt på noll.

– Nu ska det bli gott att spela match och sedan är det upp till Uwe hur mycket det blir. Det fysiska känns bra. Men match är en annan sak, det gäller att  hitta det där naturliga utan att behöva tänka för mycket, säger han.

Kan du peka på någon konkret skillnad på hur MFF spelar nu i jämförelse med hur laget spelade förra gången du var här?

– Det känns som vi trycker till rejält på löpbiten, att vi ska vinna tillbaka bollen och att alla ska jobba intensivt. Även om vi ska vara det bästa laget och dominera ska vi inte bara spela runt utan ändå jobba hårt och det borde passa mig ganska bra. Åtminstone på papperet, sedan gäller det ju att klara av att göra det där ute på planen också. Det har i alla fall känts bra på träningarna. Med det sättet jag spelar måste jag dock vara i form för att kunna prestera och jag har väl knappast 90 minuter i mig än. Men det kommer rätt snabbt när jag väl är igång.

Uwe Rösler ser fram emot att se Jo Inge Berget i spel.

– Jag vet vad han kan göra och är väl bekant med honom som spelare. Är han uppe i 100 procent fart och form? Nej. Men det visste vi från början. Nu är istället frågan hur snabbt han kan minska gapet till resten av spelarna. Det är omöjligt att veta. Vi hade alternativet att lämna honom hemma och köra fys eller spela honom mot IFK Norrköping och ge honom minuter. När jag bestämde mig tittade jag på antalet minuter Marcus Antonsson och Carlos Strandberg spelat den senaste tiden och då tänkte jag att det i det perspektivet var bättre att ge Jo Inge speltid istället för att ha honom hemma i gymmet, säger Uwe Rösler.

Guillermo Molins följer också med till Norrköping och planen är att även han ska få speltid.

– Gische kommer att få minuter.

MFF åker upp med 20 spelare och de som inte är med på grund av skador eller sjukdom är Markus Rosenberg, Franz Brorsson och Egzon Binaku.

– Markus hade vi ute vid ett tillfälle förra veckan, men den här har vi hållit honom inne i gymmet eftersom det handlat om konstgräs och det känts onödigt att hasta fram något där. Överhuvudtaget är det onödigt att skynda på. Nästa vecka hoppas vi i alla fall kunna provocera honom med lite träning med boll. Det är det inre ledbandet som ställt till med problem och då är det smärtan i själva tillslaget som hänger kvar längst, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Franz Brorsson är ännu inte fullt återställd efter infektionen som bland annat gett smärtor i låret och Egzon Binaku stod över dagens träning på grund av en känning i vaden.

– Egzon är uttagen i Albaniens landslag som ska spela nästa vecka och vi hoppas att han ska vara klar att åka iväg då, säger Jesper Robertsson.

MFF:s trupp till matchen mot IFK Norrköping: Johan Dahlin, Dusan Melichárek, Eric Larsson, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Erdal Rakip, Adi Nalic, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim och Jo Inge Berget.

Efter fredagens match mot IFK Norrköping återstår bortamatchen mot holländska AZ Alkmaar på torsdag nästa vecka innan den är dags för den allsvenska premiären mot BK Häcken den 1 april.

MFF och Uwe Rösler håller dock fortfarande öppet för att det kan bli en försäsongsmatch till.

– Där håller vi fortfarande på att utvärdera läget. Det kan bli ytterligare en match, men jag vill inte att vi ska boka in någon om vi inte är säkra på att kunna ställa upp med ett lag som gör en sådan match motiverad både för oss och vår eventuella motståndare, säger Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close