skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC jagar tredje SM-slutspelet på fyra år

Tre matcher återstår för Mamö FBC:s innebandydamer i SSL. Jakten på en slutspelsplats går in i det avgörande skedet och det kan behövas seger i alla tre matcherna.

– Det är ju Dalen som har åttondeplatsen vi jagar och vi möter dem hemma på söndag. Då måste vi vinna. Men just därför är bortamatchen mot Warberg vi har redan på fredagskvällen läskig. Just nu måste vi bara ha den i huvudet. Inget annat. Jag tänker så och är övertygad om att alla i laget också gör det, betonar Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson.

Malmö FBC gör sin fjärde säsong i SSL. En ny slutspelsplats skulle bli den tredje av fyra möjliga och ett bevis på att laget är etablerat på den högre nivån. I klubben finns dock en känsla av att man just i år inte riktigt fått ut maxkapaciteten.

– Vi har spelat bättre än förra säsongen, men slösat bort massvis med poäng. Tio tycker åtminstone jag och jag kan inte förstå att vi tagit totalt noll mot både Rönnby och Jönköping. Vi har dock lagt om vår spel, blivit mindre ett kontringslag och mer ett speluppbyggande och sånt kan ta tid att sätta sig, funderar Mikael Jeppsson.

Att ta sig till slutspel betyder mycket för Malmö FBC, dels för att befästa positionen som stabilt på den högre nivån, dels för att det var en uttalad målsättning. Men sedan kan det ta slut snabbt mot den förkrossande överlägsna tabellettan IKSU från Umeå.

_ Det blir rejält dyrt med reskostnaden, kanske 120 000 kronor, och väldigt svårt. Men det skulle betyda väldigt mycket för klubben att nå slutspel en gång till och besegrar vi Dalen och lyckas hålla fokus i de övriga matcherna har vi gosa chanser, säger Mikael Jeppsson.

De tre matcherna som återstår är:

Fredag 15 mars: Warberg borta.

Söndag 17 mars: Dalen hemma (Kirsebergs sporthall 16.00)

Lördag 23 mars: Endre borta.

Dalen har fyra poäng mer, men har bara två matcher kvar (Malmö FBC borta och KAIS Mora hemma).

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har odds på matchen Warberg-Malmö FBC.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close