FotbollMalmö FFNyheter

MFF-tränaren: Inte okej att ändra reglerna mitt i en turnering

På fredagen spelar MFF vänskapsmatch mot IFK Norrköping. Det gör man för att laget inte är kvar i Svenska cupen, vilket fortfarande retar tränaren Uwe Rösler.

Mest för att laget gjorde en svag prestation mot Öster. Men också för att Svenska Fotbollförbundet tyckte att det var okej att spela i inomhushallen i Växjö i gruppen, men inte knappa två veckor senare när Öster skulle möta AIK på samma ställe.

Den matchen flyttades ju till hybridgräsplanen på Myresjöhus Arena.

– Jag tycker fortfarande att det är konstigt att man kan ändra upplägget mitt i en turnering från gruppspelsmatcherna till utslagningsmatcherna. En regel är en regel. Vad var skillnaden när vi spelade mot dem tio dagar före? Jag var ute och gick på hybridplanen. Den var inte perfekt, men den hade gått att spela på.

– Men så vädjade AIK till förbundet och plötsligt var det helt andra förutsättningar, andra regler. Antingen har man rätt att spela inomhus – vilket är helt okej för mig, det är inte problemet – eller så har man det inte. Man kan bara inte byta fram och tillbaka i samma turnering. Jag har aldrig hört talas om något sådant förr. Det devalverar hela Svenska Cupen.

Uwe Rösler är noga med att betona att han inte skyller på underlaget. MFF borde klara att vinna ändå. Men han vill lyfta frågan.

Debaclet i Svenska cupen innebär också att MFF nu måste spela vänskapsmatcher istället för tävlingsmatcher och att man den här veckan har valt att utnyttja möjligheten att möta IFK Norrköping på konstgräset i Norrköping är en högst medveten del i förberedelserna.

– Vi behöver bli bättre på att spela på konstgräs och det här var ett bra tillfälle. Jag ville ha en svit av gräsmatcher och träning från Falkenberg, Brentford till Kalmar FF och sedan ta en konstgräsmatch. Efter den blir det gräs igen fram till premiären mot Häcken hemma på Stadion, berättar Uwe Rösler.

– Det blir också ett snäpp till uppåt. Inget ont om Falkenberg och Kalmar FF, men IFK Norrköping är ett hack till. De är tippade i toppen och det tror jag är helt rätt. Dessutom har de värvat bra. Christoffer Nyman är till exempel ett riktigt bra nyförvärv.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close