H65Handboll

Stekhet seriefinal i Höör

Under fredagskvällen spelas sista omgången av SHE.
I mötet mellan topplagen H65 Höör och Skuru står seriesegern på spel.
– Det är sådana här matcher man älskar att spela, säger Michaela Fransson i H65 Höör.

I årets första omgång möttes Skuru och H65 Höör.
Skånskorna kunde vinna med uddamålet, inprickat av Kristin Thorleifsdottir, i slutsekunden.
Därefter at båda lagen vunnit samtliga sina matcher. H65 har 21 segrar på 21 matcher, Skuru 20 av 21.
Och inför seriefinalen är det såpass raffinerat att Skuru, tack vare bättre målskillnad, faktiskt kan knipa förstaplatsen om de lyckas vinna matchen. För H65 räcker det med oavgjort och intresset för matchen är stort; redan i början av veckan var i princip alla sittplatser slutsålda.

Att vinna serien är speciellt viktigt denna säsong. Delvis för att laget får välja sin kvarts- och semifinalmotståndare först – vilket är speciellt känsligt när det kommer till semifinaltemat då ettan i serien kan undvika att möta Sävehof, och istället för “enklare” LUGI.
Dessutom får serievinnaren hemmaplansfördel i en eventuell finalmatch-serie i bäst av fem matcher.
– Det kommer garanterat att bli en stenhård och jämn drabbning med två lag som verkligen vill vinna. När vi mötte Skuru i höstas lyckades vi vända underläge till seger i slutminuterna och jag tror att det kommer att bli väldigt jämnt denna gång också, säger Michaela Fransson.

Michaela “Virtuosen från Vinslöv” Fransson har fått slita för att få speltid på mittsexpositionen där hon konkurrerar med landslagsspelaren Sofia Hvenfelt. Vid bortasegern mot Västerås nyligen fick hon ett kvitto på att jobbet lönar sig – då hon svarade fem mål och lev prisad som matchens lirare.
– Hela laget är redo för en bra insats i den här matchen, men vi måste samtidigt steppa upp en del för de sista prestationerna har inte varit jättebra, säger Fransson.

Oddsen:
1,65-8,75-2,60

Relaterade artiklar

Back to top button
Close