FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Tio minuter av galenskap som vi måste analysera

MFF föll med 1-4 mot IFK Norrköping efter att totalt ha kollapsat de sista tio minuterna av den första halvleken.

Då gjorde IFK Norrköping tre mål och vände ett underläge på 0-1 till 3-1.

– Vi hade börjat bra. Sedan kom 10-12 minuter av ren galenskap, konstaterade MFF-tränaren Uwe Rösler utan att riktigt kunna förklara vad som hände.

– Plötsligt gjorde vi misstag som vi normalt inte gör. För att ta tag i det här får vi studera matchen igen och sätta oss ner med hela laget för att hitta förklaringar och se till att det inte händer igen.

– De senaste matcherna har vi spelat bra långa perioder, men också haft problem med att hålla fokus och koncentrationen uppe i 90 minuter. Vi hade svackor mot de övriga lagen också, men IFK Norrköping kunde utnyttja det på ett helt annat sätt.

I Norrköping blev svackan dessutom extra bråddjup.

MFF fann i alla fall en liten tröst i att laget hade god koll de första 30 minuterna då man både tog ledningen med 1-0 och skapade goda lägen för att göra 2-0. Efter pausvilan tog man också tag i det och skapade egentligen fler chanser än IFK Norrköping. Mot slutet gjorde dock Lasse Nielsen en grov miss och skänkte bort ett läge som inhopparen Pontus Almqvist kunde lägga in 4-1 från.

– Vi hade stolpträffar och tvingade deras målvakt till flera bra räddningar. Han hade mer att göra än Johan Dahlin. Sedan kom ett återfall i galenskapen vid 1-4.

– Men även i en förlust som den här måste vi trots allt kunna plocka fram det som stämde och inte enbart hänga upp oss på allt som var fel. De första 35 minuterna spelade vi riktigt bra även om vi ibland kanske kunde gått mer för lägena istället för att satsa på kontroll, påpekade Uwe Rösler och hittade ett par spelare att berömma.

– Bachirou var stark i den andra halvleken och drev vårt spel och varken jag eller någon annan kan begära mer av Molins. Han är inte fit för 90 minuter än, men det vet vi. Det han ändå kan göra redan nu gör han bra.

MFF sparade Anders Christiansen på grund av en lätt känning i ryggen och ställde upp så här:

Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (Behrang Safari, 46), Oscar Lewicki – Andreas Vindheim (Eric Larsson, 46), Foud Bachirou, Erdal Rakip (Romain Gall, 58), Arnor Traustason, Sören Rieks – Marcus Antonsson (Carlos Strandberg, 68), Guillermo Molins (Jo Inge Berget, 57).

Jo Inge Berget gjorde därmed debut efter återkomsten från New York och hade två hyfsade lägen att reducera till 2-3. Det bästa fick han sedan Carlos Strandberg nickat fram bollen till honom och han själv nickat mot krysset. Men där gjorde Norrköpingsmålvakten Isak Pettersson en riktigt stark räddning. Han gjorde ett par till och var tillsammans med Simon Thern bäst i laget. Två gånger hade han dock hjälp av stolpen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close