skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Publikrekord när HK Malmö säkrade andraplatsen

Nytt publikrekord på 3 171 åskådare. 133 000 kronor till Barncancerfonden. Och en seger med 24-21 över IFK Skövde som säkrade andraplatsen i Handbollsligan. Det var en närmast perfekt kväll för HK Malmö hemma i Baltiskan.

Om sedan valet av Sävehof i kvartsfinalspelet visar sig lika lyckosamt återstår att se.

– Sävehof kommer att ge oss en kamp, men i år är det så jämnt att vi hade fått det tufft i kvartsfinalen vem det än blivit och vi fastnade för att Sävehof var det bästa valet vi kunde göra Jag tror dessutom att den här matchen mot Skövde kommer att bli nyttig inför fortsättningen för det var klar slutspelskaraktär över den, konstaterade HK Malmötränaren Stian Tönnesen.

IFK Skövde hade chansen att nå oavgjort – som räckt för att lugga HK Malmö på andraplatsen – in i det sista och gjorde en stark insats. Efter den första halvleken stod det 10-12 efter en strålande insats av Skövdemålvakten Marcus Holmén.

– De ledde med 12-10 i mål, men med 12-4 i räddningar. I ett sådant läge gäller det att inte gå in och pilla för mycket utan lita till att spelet, som stämde bra, till slut resulterar, påpekade Stian Tönnesen.

Steg för steg kom HK Malmö ikapp och förbi till ett par ledningar på två och tre mål, men det var först de sista fem minuterna som de 3 000 på läktarna verkligen kunde känna vittring på segern och det hördes.

– Fantastiskt roligt med så mycket folk och en sådan inramning. Jag tyckte också att vi visade med gester och annat där nere att vi verkligen uppskattade stödet. Det var jätteskönt att vinna och mycket roligt att spela. När vi kom loss med tre mål och klarade en utvisning kände jag att vi var på väg att vinna, sa Magnus Persson (bilden), som hela tiden vågade gå på avslut och sätta tempo på spelet.

Det blev en hel del missar, men även flera viktiga mål och öppningar i Skövdeförsvaret. Han var även nära att göra matchens vackraste mål när han gjorde en snurrfint som totallurade en Skövdespelare och satte bollen i mål. Han var dock över linjen.

– Jag tror att det var rätt domslut, jag var nog över. Lite synd, konstaterade han, samtidigt som Stian Tönnesen kommenterade i bakgrunden.

– Det är jag som lärt honom finten!

Magnus Perssons mod att kasta av sig missarna och fortsätta gå på avslut och Stian Tönnesens mod att fortsätta spela honom var viktiga faktorer bakom segern. Att Jim Andersson kom in och direkt fick hål på Marcus Holmén likaså. Då hade Holmén räddat tre raka frilägen från Hampus Olsson. Jim Andersson satte fyra raka istället. Mot slutet var det sedan Hampus Olssons tur att visa kyla när han kom in och säkert prickade in två straffar.

Fast mest avgörande var nog trots allt Robin Paulsen Haugs storspel i målet den sista kvarten när allt ställdes på sin spets.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Läs mer

HK Malmös damlag ska kvala till division 1

Andraplacerade LIGU stoppas från kval

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close