FotbollNyheterTrelleborg FF

Köln-lånet om TFF-flytten: ”Hoppas på speltid”

Som 17-åring debuterade han för AIK i Europa Leagues kvalspel. Fortsatt hastig utveckling ledde honom till Tyskland och FC Kölns ungdomssektion. Nu är Nebiyou Perry tillbaka i Sverige – i Trelleborgs FF – för att ta nya kliv. 

Nebiyou Perry är Trelleborgs FF:s färskaste tillskott i spelartruppen. 19-åringen – som har både svenskt och amerikanskt medborgarskap – ansluter på ett fyra månader långt lån(därefter har TFF möjlighet att köpa loss honom).

– Jag kände att Trelleborg var ett bra ställe att kunna utvecklas på, säger Perry till klubbens hemsida.

– Det är ett topplag i Superettan, och jag kände att det var ett bra steg. Jag har kollat på några matcher innan, och jag tycker att de försöker spela fotboll och så.

Anfallaren genomförde en veckas träning med Trelleborg i februari – och sedan avtalet kritades på har det blivit ytterligare en träningsvecka. Efter sparsamt med speltid i Tyskland och FC Köln hoppas Perry få mer av den varan hos TFF.

– Jag fick inte så mycket speltid. Det var massa A-lagsspelare som kom ner och spelade med oss, och jag fick sitta på bänken. Jag kände att jag behövde gå någonstans för att få speltid. Jag förväntar mig att det kommer gå bra, eller jag hoppas att det kommer gå bra. Jag hoppas på mycket speltid, och att jag ska förtjäna de minuter jag får. Men jag tror att jag kommer leverera, det tror jag faktiskt, avslutar Nebiyou Perry.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close