FotbollMalmö FFNyheter

För Georgson blev det upptaktsträff istället för U21-match

Normalt skulle MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson coachat U21-laget i Borås. Istället fick han ta över ansvaret att representera MFF på upptaktsträffen på Arlanda.

Uwe Rösler var i Portugal på den obligatoriska utbildningsuppgraderingen för att få sin UEFA Pro-License förnyad. Det hektiska programmet i höstas och i samband med Chelseamatcherna innebar att han inte kunde göra det tidigare och MFF fick skicka assistenten istället för huvudtränaren, som de övriga allsvenska lagen hade på plats.

Men Georgson trivdes och kände sig bekväm i representantrollen.

– Det känns rätt kul. Jag tycker att de flesta journalister är nyfikna och engagerade och ställer intressanta frågor och då tycker jag också att det är kul att vara här.

På podiet var han också tydlig med att favorittrycket är något som hör till.

– Man kan se det på två sätt, som en börda eller med en stolthet över att det är ett kvitto på att vi gör något bra. För mig är det stoltheten som gäller och jag tror att alla i MFF känner det samma. Annars ska man nog inte vara i MFF.

I den allsvenska premiären den 1 april väntar BK Häcken hemma på Stadion. Innan dess ska MFF åka ner till Holland och imorgon spela en helstängd träningsmatch mot ligatrean AZ Alkmaar. Efter det blir det ett par lediga dagar och eventuellt – högst eventuellt – ytterligare en träningsmatch.

– Vi vänder och vrider på den frågan. Det är beroende av statusen på några av våra spelare och det är hela tiden en avvägning. Därför har vi inte spikat det ännu. Efter Alkmaar har vi ledigt i fyra dagar, den första sådana perioden sedan januari så om det blir en match till kommer vi att klämma in den i veckan efter.

Att matchen mot AZ Alkmaar är stängd var något MFF bara hade att acceptera.

– Vi var väldigt nöjda med motståndet och att matchen blev av och då gällde det att ta villkoren som ställdes. Varför Alkmaar ville ha det så vet jag inte.

– Det finns två sätt att skaffa internationell erfarenhet. Bäst är givetvis att gå långt i turneringar. Men det är även bra att möta olika typer av motstånd i vanliga matcher. Matcherna mot Dynamo Kiev och Krasnodar var nyttiga och nu gäller samma sak Alkmaar. Nyttan gäller både spelare, tränare och organisationen.

Det känns som ni presterat bättre i de internationella matcherna än mot svenskt motstånd hittills i år.

– Jag tror att vi man mäter oss lite olika. Mot Falkenberg förväntas vi vinna och göra det stort, mot Krasnodar är det inte så. Men tittar man på prestationen både mot Falkenbergs FF och Kalmar FF fanns det flera saker vi var nöjda med. Mycket i spelet var faktiskt som vi vill att det ska vara.

Men så kom Norrköpingsmatchen och mardrömsminuterna strax före pausen.

– Första 30 ägde vi ju matchen och vi tänkte att här finns mycket som är på plats. Och sedan kom den här härdsmältan och tio minuter som var väldigt jobbiga att se som tränare. Vad var det som hände, liksom?

Har ni tittat över det och kommit fram till en förklaring?

– Det är en grej vi diskuterat och pratat om i spelartruppen. Hur vi kunde gå från en stabil och hög nivå till att göra en sådan dipp. Klart att Norrköping fick fin utdelning och smällde in allt, men de är också bra under den perioden. För vår del fanns det många små detaljer som påverkade, som inte såg likadana ut från minut 1 till 35 som i minut 35-45. Därför har vi pratat om vad det är för mekanismer som gör att vi inte gör samma saker då som vi gjorde tidigare. Vi kan heller inte bara säga att vi var bra i 35 minuter. Vi släppte in tre mål på tio minuter och det är inte acceptabelt.

– Finns det något positivt är det att det kanske var bättre att få den smällen nu och vakna till lite. Se att under den perioden gör vi inte många små detaljer på samma vis som när vi är framgångsrika.

Under försäsongen har MFF använt Oscar Lewicki en hel del som mittback, men man har även låtit Samuel Adrian känna på den positionen.

– Samuel har en hel del egenskaper som kan passa där med sin vänsterfot, sin speluppfattning och klokhet. Vi har därför valt att matcha honom i mer än en position. På träningarna har vi i några perioder varit lite tunna på den positionen och då har det varit naturligt att låta honom testa där, men det har hela tiden funnits en tanke bakom. Jag som följt honom länge vet att han har en del egenskaper som säger att han skulle kunna vara bra som vänster mittback eller vänsterback i en fyrbackslinje. Jag skulle inte bli förvånad om han kommer att spela en hel del under sin karriär.

Det gick för övrigt bra för U21-laget ändå. Malmö FF slog Elfsborg med 1-0 efter mål av Tim Prica. U19-lagets tränare Roland Larsson coachade och det var i princip ett rent U19-lag som spelade mot Elfsborgs U19.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close