FotbollMalmö FFNyheter

MFF lånar ut Adi Nalic till AFC Eskilstuna

Inför säsongen värvade MFF anfallslöftet Adi Nalic från Landskrona BoIS. Nu är det klart att han lånas ut till den allsvenska konkurrenten AFC Eskilstuna.

Utlåningen gäller hela säsongen, men det finns en möjlighet att ändra villkoren och kalla tillbaka honom under sommaren.

– Adi har sedan han kom hit visat framfötterna och gjort bra ifrån sig i både träning och match. Men konkurrensen i vår trupp är oerhört tuff och för att han ska få speltid och ta ytterligare kliv i sin utveckling tror vi att detta är ett steg i rätt riktning. Hos AFC får han matchning i Allsvenskan mot bra motstånd och kan samla på sig viktig erfarenhet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Möjligheten att få speltid i AFC borde vara god, åtminstone att döma av vad lagets tränare Nemanja Miljanovic säger på klubbens hemsida.

– En typiskt nummer tio spelare, med bra offensiva kvalitéer som kan spela både centralt och ute på kanterna. Han kan röra sig över stora ytor, är bra en mot en och har ett bra sista pass. Det är en karaktärsspelare.

Adi Nalic är 21 år gammal, fostrad i Mjällby AIF och fick förra säsongen ett genombrott när han spelade 27 matcher för Landskrona BoIS och på dem gjorde fem mål och sex assist. Efter det värvades han till MFF där han skrev på ett fyraårskontrakt.

Hans äldre bror Sandro Nalic kommer dock att spela i Malmöfotbollen 2019. Han blev nyligen klar för division 2-laget IFK Malmö.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close