FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF-tränaren efter genrepet: ”Har saker att arbeta med”

Under torsdagskvällen gästades Helsingborgs IF av FC Köpenhamn i det allsvenska genrepet. Slutresultatet: 2-2, med mersmak för HIF. 

Efteråt var Helsingborgs IF:s huvudtränare, Per-Ola Ljung, både nöjd och missnöjd med vad han bevittnat.

– Blandat, säger Ljung, när han ombeds bedöma lagets prestation i en intervju med klubbens hemsida.

– Jag tycker det var synd att vi inte fick spela elva mot elva hela matchen. Det hade varit bättre om vi var lika många på banan så vi kunde slipa mer på detaljer om hur vi ska agera på banan. Nä, det hade varit bättre om vi fått slita på, elva mot elva. Det finns kombinationer att ta med sig, lite av varje. Det är ett bra lag vi möter. Både nöjd och missnöjd är jag alltid.

Det oavgjorda resultatet mot FC Köpenhamn innebär att HIF går obesegrat genom försäsongen. Men Per-Ola Ljung är inte helt obekymrad inför lagets status.

– Det arbetet vi gjorde i januari-februari hoppades jag att vi endast skulle behöva finjustera i mars. Men mars har inte blivit som jag tänkt mig. Vi fick in spelare sent och deras fysiska status har gjort att vi inte helt kunnat få fram allt. Vi har ett par saker att arbeta med, och det kommer behövas 30 omgångar, tror jag, för att vi ska nå våra mål, avslutar HIF-tränaren Per-Ola Ljung.

Aktuella odds från NordicBet på Helsingborgs IF:s allsvenska premiär återfinns här!

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close