IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund laddar för SSL-kvalspel

Under söndagen går IBK Lund Elit in i kvalspelet till SSL. Lunds damer säkrade sin plats i kvalet i veckan – och kommande motståndare, i en matchserie om tre, är Skoghalls IBK. 

Skånesport tog ett snack med IBK Lunds tränare, Jonas Gustafsson, för att höra hans tankar inför det stundande kvalet.

Berätta – hur har säsongen varit för er?
– Vår trupp började ta form i slutet av april, med satsning på många av våra unga talanger. Vi började säsongen relativt tidigt, i början av maj. Sedan dess har vi tränat på med minst tre pass i veckan. Vi inledde med att vinna en cup i Hässleholm och våra unga spelare åkte till Linköping och tog hem en cup där. Vi fick en positiv känsla i truppen med en gång, det har hjälpt. Redan tidigt på säsongen insåg vi i stora drag den potential som fanns i truppen men man vågar bara drömma utan att sätta för stor press på oss så vi har bara sagt att vi ska vara så ambitiösa som möjligt, framåtanda och bli bättre i varje andetag. Det tillsammans med enorm vilja och energi har sedan blivit våra ledstjärnor för denna säsong. Vi har insett att vi kan tampas om poäng med alla lag i serierna, och när vi tror på det hela vägen så har det ofta fungerat. Det finns en del magplask på vägen, såklart, men det är väl en del av tjusningen med all idrottsverksamhet – att det alltid finns en viss chans för alla att slå alla, säger Jonas Gustafsson och tillägger:

– Vi har trots allt tagit 13 av 24 poäng mot den “svårare” västra serien denna säsong. Nu slutar vi till slut på en andraplats i tabellen och det är vi väldigt glada och stolta över att ha uppnått.

Hade ni målsättningar inför säsongen?
– Nej, inte inför säsongen, utan då sade vi bara att vi skulle vara så ambitiösa som möjligt. Däremot, när en kvalplats var en rimlig utgång, så satte vi oss i januari och satte det som mål.

Så ni anser målen vara infriade?
– Ja, verkligen. Vi ville vara bättre än förra året, både poäng- och spelmässigt och det tycker jag att vi levt upp till  – samtidigt som vi fixade kvalplatsen.

Vilka styrkor hos er har fört er till SSL-kval?
– Vår energi och vårt driv tillsammans med en bra grundläggande defensiv, spetsat med att flera spelare tagit kliv i sin utveckling.

Vilken känsla har ni med er in i kvalspelet?
– Vi är underdogs på förhand och har inget att förlora så vi kan gå all in samtidigt som vi ska ha så roligt som möjligt, avslutar Jas Gustafsson, tränare i IBK Lund Elit.

 

Joel Ask

Foto: IBK Lund

Relaterade artiklar

Back to top button
Close