IshockeyNyheterRedhawks

Tung förlust i första kvartsfinalmatchen för Redhawks

Uddlöst Malmö knockades målmässigt i den första perioden, och lyckades aldrig resa sig spelmässigt. Kvartsfinalsspelets första match slutade med tung 4-0-förlust för Redhawks. 

Carl-Johan Lerby var tillbaka i laget efter smällen mot Rögle. Marcus Sylvegård, Anton Öhman och Per Ledin utanför laget. Linus Cronholm sjunde back. Lars Volden backup till Oscar Alsenfelt.

En intensiv slutspelsserie väntade när Frölunda tog emot Malmö Redhawks under lördagen.

Intensiv var så också matchinledningen. Fylld av känslor och böljande spel.

Men det dröjde till den tionde minuten innan målkontot öppnades. Till skånska ögons förtret var det Frölunda som fick jubla. Målet kom efter tio minuters sel, i powerplay från Patrik Westerholms klubba.

Blytung förstaperiod slog ann tonen för hela matchen. Foto: Bildbyrån

Några få minuter senare fyrades raketerna(som signalerar mål för Frölunda) av på nytt. Slarv av Malmö i egen zon öppnade för Sebastian Stålberg, som utnyttjade misstaget med ruskig effektivitet. 2-0 i Scandinavium.

På tal om ”effektivitet” – det var Frölundas signum i den fösta perioden. Med 6:20 kvar kom även 3-0. Blytungt för Malmö – som behövde stoppa blodflödet, och samtidigt bli hetare framåt.

Ett par tveksamma domaringripanden föranledde Frölundas 4-0-mål, vilket kom 10 sekunder från periodpausen. Tveksamma domarinsatser till trots – Malmö hade en hel del att fundera på under pausen.

Mittperioden slutade mållös och var långt mindre händelserik än den första. Malmö famlade efter halmstrån att gripa tag i och bygga någonting av – men förgäves.

I mitten av den tredje perioden hade Malmö en puck inne. Men efter videobedömning nekades man målet.

Mycket mer skedde inte. Utöver en sprakande förstaperiod var detta en avslagen match – mycket på grund av utgångens tidigt kunde fastslås. Malmö får analysera, ladda om och ta nya tag inför hemmamatchen på måndag.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close