FotbollNyheter

Endast avancemang räknas för Lunds SK

En hel del förändringar i spelartruppen och en relativt färsk ledarstab. Trots det ser Lunds SK inga hinder för säsongen 2019.
– Vi ska ta steget upp till fyran, det är inget snack, säger huvudtränaren Nehar Maliqi. 

Med ett par veckor till seriepremiären har Lunds SK en stark försäsong i ryggen. Utöver en förlust mot Lunds BK:s U19-lag har man idel segrar och oavgjorda resultat att luta sig mot.

– Det har sett riktigt bra ut, tycker jag, säger Nehar Maliqi, huvudtränare i Lunds SK.

– I stort sett en väldigt bra försäsong. Vi har kört två träningspass i veckan, men killarna har ambitioner om att köra tre, så vi får se hur det blir. Det finns en hel del lag på Smörlyckan, där vi tränar. Så man får slåss om tiderna, fortsätter han.

Lunds SK:s tränarduo. Nehar Maliqi(vänster) och Joseph Owusu Tabiri(höger). Foto: Privat

Lunds SK har fått in ett flertal nyförvärv och totalt sett har Nehar Maliqi nära 40 spelare att välja på i den seniortrupp han och tränarkollegan Joseph Owusu Tabiri förfogar över.

– Vi har fått ihop ett bra lag, ett ambitiöst gäng. Kollar man individuellt så har vi en trupp för toppen av division 4. En bra mix i truppen av erfarna och unga. Vår målsättning är att vinna division 5. Det har jag sagt sedan januari och det står jag fast vid. Och inom ett par år är vår målsättning att slåss om platser i division 3, division 2. Det är där vi ska vara som klubb. Det är i alla fall vår målsättning. Men i år så ska vi ta steget upp till fyran, det är inget snack.

Roller har bytts sedan förra säsongen. Nehar Maliqi var själv spelare i det Lunds SK-lag som trillade ur division 4 förra året.

– Efter det var vi bara en fyra-fem spelare kvar, när jag spelade. Nu är vi ungefär 35-40 stycken på träningarna. Så jag har lite att välja på. Förhoppningsvis kan vi börja sätta ihop ett U-lag så småningom. Det finns en del unga killar, som sagt, att satsa på där. Men även i A-truppen kommer vi satsa ungt.

När Nehar Maliqi ombeds beskriva sin spelartrupp samt spelfilosofi låter det så här:

– En mix av olika spelare som drar åt samma håll. Mycket nytt i januari – visst – men det har blivit som ett kompisgäng och det är väldigt roligt att se. De gör jobbet för varandra, vilket de bevisade senast mot Åkarp. Sen vår spelfilosofi är väl ganska passningsorienterad. Vi vill komma fram med mycket folk och så.

Försäsongsträningen har bland annat tillbringats på ett kyligt Smörlyckans IP. Foto: Privat

Om man tar klubben i stort – vilken är statusen på Lunds SK idag?
-Att vi har börjat om på nytt, helt och hållet. Vi har fått in mycket nytt folk in i klubben, som drar åt samma håll. Vi har fått in ungdomsansvariga, vi försöker jobba mer med ungdomsverksamheten. Under de senare åren har det inte funnits så många lag inom Lunds SK, men nu jobbar vi för att det ska ändras. Och det håller på att öka. Men just nu har vi ett glapp neråt från A-truppen. Närmaste lag under är P14 – så det behöver vi jobba med.

Hur gör ni för att rekrytera spelare?
– Det är ju – vad jag hört från de ungdomsansvariga – att komma ut till skolor och sådant i närområdet. Ställa upp på olika event, synas, helt enkelt. Sedan är det viktigt att vi tar vara på de ungdomar som kommer till oss. Det jobbar vi väldigt aktivt med.

Nästa helg genrepar Lunds SK inför seriestarten, då man tar sig an Lilla Torg. Därefter – i seriepremiären – väntar lokalderby mot Lunds BoIS.

– Jag vågar inte säga för mycket, men jag tror vi vinner, avslutar Nehar Maliqi med ett leende.

 

Joel Ask

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close