HandbollHK MalmöNyheter

Starkt försvar räckte inte för HK Malmö

Första slutspelsmatchen mellan HK Malmö och Sävehof följde mönstret från grundserien: det blev jämnt och bortalaget vann. Men HK Malmö hade alla chanser i världen att bryta trenden. Istället tappade man fokus i offensiven, slarvade och utnyttjade lägena alldeles för dåligt.

Sävehof vann med 28-25 efter förlängning. Vid full tid stod det 21-21 sedan HK Malmö kvitterat i det sista anfallet.

– 21 insläppta är fantastiskt bra. Försvars- och målvaktsinsatsen höll hög klass. Framåt var det massor med slarvfel med misstag på misstag och till och med bollar upp på läktaren. Men jag hade aldrig räknat med att vi skulle få en lätt match, att det bara var att gå in och vinna. En jämn match var det naturliga och det kommer att bli så i fortsättningen också, summerade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

Dan Beutler (bilden) kom in mot slutet och gjorde flera riktigt vassa räddningar, som gav HK Malmö chansen att hänga med i förlängningen. Men anfallsspelet blev inte bättre efterhand som matchen gick. Tvärtom! Till slut blev det pinsamt. Utan Anton Blickhammar som fick rött kort och Magnus Persson som fick en arm hårt i huvudet och strax efter det tvingades bryta matchen med en befarad hjärnskakning blev det mycket enklare för Sävehofs starka och tuffa försvar. Inte minst för att Adam Lönn hade en dag då det mesta blev fel.

– Mitt allra första röda kort. Klart att de inte var trevligt att behöva se avgörandet från läktaren. Men det är sånt som händer och jag har inga synpunkter på domarbeslutet. Inte heller på att det inte blev rött när de tog Magnus Persson.

Där hade dock Stian Tönnesen en bestämd åsikt.

– Ett sådant slag ute på planen får man bara inte missa att ge rött för. Alla såg det ju och då är det domarnas uppgift att också se det.

– Men vi förlorade inte matchen på det, inte heller på att vi saknade Persson och Blickhammar mot slutet. Vi föll på våra egna misstag, betonade han.

Om domarna Maria och Safia Bennani gjorde fel vid Magnus Perssons smäll var det dessutom deras enda misstag. De utförde en svår uppgift bra.

Jim Andersson fick sitta länge i HK Malmö, kom in och var 100-procentig. Försvarsinsatsen var bra nog för seger och Kassem Awad stabil som en fura. Dan Beutler kom också in och gjorde en klassisk “Beutler”, som nästan kunde avgjort. Men framåt var det som sagt kasst och August Egli Björgvinsson gjorde en nästan lika stark förlängning som Beutler. När HK Malmö skaffade sig ett par stora ledningar i den första halvleken tog Sävehof-målvakterna inte ett dugg.

HK Malmö fick heller aldrig riktigt stopp på Oskar Sunnefeldt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close