FotbollLB07Nyheter

LB07:s juniorer vädras i nationell U17-serie

Av Skånes många intressanta ungdomslag i fotboll är LB07:s P03-lag värt att nämna lite extra.
I helgen besegrade de Landskrona BoIS med 3-1 och imponerade spelmässigt.
Till våren väntar spel i den nationella U17-serien.
– Den är en spännande satsning som görs och just att vi är så samspelta är en viktig nyckel, säger målvakten Sebastian Jönsson.

På ett blåsigt och kallt Västra Ingelstad IP träningsmatchade Landskrona BoIS och LB07:s båda U17-lag.
Et jämn match i första halvlek som slutade 1-1, men för varje minut matchen åldrades ökade LB07:s övertag. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-1. och det var en anmärkningsvärt väloljad maskin från Limhamn Bunkeflo som pumpade i 90 minuter.
Inga stjärnor.
Inga märkvärdigheter.
Bara elva individer som visste exakt vad som skulle göras i varje situation och som hjälpte varandra. Sakta med säkert nötte de på, välorganiserade som ett japanskt snabbtågsschema.
– De flesta av oss har spelat många år tillsammans, sedan 2008. Att vi alla känner varandra så väl är absolut bidragande, säger Jönsson.
Som sista utpost i laget utmärker han sig som en högljudd kuliss, och de punktinsatser han tvingades till vittnade om både placeringssäkerhet, bra fötter i passningsspelet och fina reflexer.
– Backlinjen som jag har framför mig är väldigt rygg och stabil.

Laget tränar fyra dagar i veckan och för Sebastians del blir det ännu mer i samband med den fotbollsinriktade undervisningen på Linnéskolan.
– Min målsättning är att bli professionell spelare och kunna försörja mig och min familj på det. Vi försöker att vara så professionella det går och vi har ett tränarteam som verkligen är inne på den linjen. Alla spelare i laget tillåter att fotbollen tar mycket plats, det måste den göra om vi verkligen ska nå någonstans.
– Själv är jag med och tränar med U19- två gånger i veckan och har väl ett år eller två kvar tills det blir seniorfotboll.
2019 väntar spel i den nationella U17-serien. Det innebär längre resor, svårare motstånd och mer fokus på detaljer runt omkring själva fotbollen.
– Det ska bli jättekul! det blir resor till Småland, Bleking och Göteborgshållet och möten med stora klubbar. För oss spelare är det väldigt motiverande.
Återväxten i LB07 ser spännande ut. Förutom spel i U17-serien blir det även spel i P16 Skåne A. Truppen består nämligen av 22 spelare och det finns fler träningsgrupper i samma ålder.

Thomas Tecle är huvudtränare för laget.
-Från klubbens sida finns det en tydlig och långsiktig satsning på ungdomssidan. Killarna är födda 2003 och är således ett år yngre denna säsong. Det är en långsiktig process där vi prioriterar utveckling för resultat. Vi vill fortfarande vinna varje match men jag tror att det är bättre för spelarnas utveckling att arbeta med utvecklings och prestationsmål som styrmedel.
– Vi strävar exempelvis alltid efter att spela oss ur situationer vilket ibland kan bli på bekostnad av resultat men med tiden lär sig spelarna mer och det ser vi redan effekter av.

Foto: Rikard Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close