FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård värvar back från Arsenal

Under onsdagen deklarerade FC Rosengård att man förstärker på backsidan. Spelaren i fråga är Jessica Samuelsson, som ansluter från engelska Arsenal WFC. 

Jessica Samuelsson, 27, har 56 A-landskamper för Sverige, däribland två mästerskap. Tidigare har hon representerat Linköpings FC. Men nu blir det alltså FC Rosengård, på ett 4-årskontrakt, för försvararen.

– Vi är såklart otroligt glada över att Jessica har valt oss. Vi tror att hon genom att komma hem och och få mycket speltid, att hon kommer att ta tillbaka sin landslagsplats. Vi får en meriterad spelare som har mycket erfarenhet från spel i utlandet men även av spel i stora turneringar med A-landslaget. Jessica har en otrolig karaktär och i henne får vi en spelare som har rätt inställning och ger alltid 100% i varje situation, säger FC Rosengårds sportchef, Therese Sjögran, till klubbens hemsida.

Huvudpersonen själv är glad att vara e del av FC Rosengård.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle spela för Rosengård, de har alltid varit de absolut största konkurrenterna när jag spelat i Sverige och Linköping FC. Men efter att ha pratat med Jonas och fått mer insikt i hans ledarskap och om klubben överlag kändes det som ett självklart val. Hans spelfilosofi passar mig och han och klubben har höga ambitioner, säger Jessica Samuelsson till FC Rosengårds hemsida.

– Det har varit ett tufft beslut att lämna Arsenal i slut-racet om ligaguldet, men detta är en chans för mig att öka mina chanser till en VM-plats, även om chansen är liten så vill jag inte missa den. Efter min skadehistorik känns detta som det ända rätta, jag ser fram att träffa tjejerna i laget och börja en ny resa tillsammans med dem, avslutar hon.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close