HandbollLUGINyheter

LUGI-tränaren: Vi spelar i den enda ovissa kvartsfinalen

Kvartsfinalspelet i damhandbollens SM-slutspel kör igång. LUGI möter Önnered på torsdagskvällen och tränaren Dragan Brljevic är tydlig med att det är hans lags matcher man ska koncentrera sig på.

– Vi spelar ju i den enda ovissa kvartsfinalserien. Alla de övriga kommer att sluta 3-0, slår han fast och utvecklar.

– H65 Höör, Skuru och Sävehof går vidare med 3-0. Vårt möte med Önnered är helt öppet och kan mycket väl gå till fem matcher. Jag är helt ärlig när jag säger att jag inte kan se det väga över åt något håll och att det är ett typiskt 50/50-läge. Klart att det är de matcherna som är mest intressanta och som man ska följa.

Vad tror du kommer att avgöra?

– De har rutinen med många spelare som har varit med i landslag och spelat utomlands. Vi har talangen och förhoppningsvis ger det även entusiasmen.

Hur mycket betyder det att ni har en extra hemmamatch?

– Givetvis en fördel. Men det är en press också som det återstår att se hur vi kan hantera.

När du säger att ni har ett ungt oerfaret lag undantar du dig själv. Tränaren är en stor del av laget och du har en enorm rutin och erfarenhet?

– Det stämmer och det är inget jag tänker ducka för. Jag har varit med länge och då blir det verkligen min uppgift att utnyttja och använda den erfarenheten för att få spelarna engagerade och plocka fram all den glädje och talang som vi vet finns i truppen. Det är ett ansvar jag måste klara av att ta.

Vilken eller vilka spelare kan kliva fram som ledare i ett slutspel?

– Det måste vara Melissa Petrén (bilden). Hon har blivit mycket jämnare och kan leda de andra. Jag var orolig över hur vi skulle lösa positionen som mittnia. Melissa är egentligen vänsternia, men vi skolade om henne och nu finns det rätt mycket statistik som tyder på att hon är bäst i serien på den positionen.

I serien vann LUGI med elva mål hemma och förlorade med fyra borta.

– Bortamatchen var en av våra allra sämsta och hemmamatchen en av våra allra bästa. Det känns ju rätt lovande nu, säger Dragan Brljevic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Så här spelas kvartsfinalerna mellan LUGI och Önnered
Torsdag 28/3: LUGI-Önnered
Måndag 1/4: Önnered-LUGI
Fredag 5/4: LUGI-Önnered
Onsdag 10/4: Önnered-LUGI
Söndag 14/4: LUGI-Önnered
Först till tre segrar.

NordicBet har odds på matchen:
LUGI-Önnered
1: 1,44, X: 9,70, 2: 3.30

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close