Nyheter

LUGI:s kapten stannar kvar – “En viktig kugge”

20-åriga Olivia Löfqvist som varit LUGIs lagkapten i SHE de senaste två säsongerna kommer fortsätta i den rollen även nästa säsong.
Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Mittsexan som representerat de vinröda färgerna har de senaste fyra säsongerna skolats in bakom spelare som Anna Lagerquist och nu blivit en viktig spelare i SHE för LUGI. Dragan Brljevic, tränare för LUGIs damlag, gav Olivia förtroendet som lagkapten för två säsonger sedan. Ett förtroende som hon förvaltat väl, där hon blivit en viktig del av dialogen mellan tränare och spelare och en ledargestalt i laget. Olivia som är tillbaka i full styrka har nu fokus inställt på slutspelet efter att säsongen kantats av en skada.
– Jag hade en väldigt bra höst där framförallt mitt anfallsspel lossnade på riktigt. Sen blev jag tyvärr skadad och var borta en längre period och har sedan dess inte kommit upp i samma nivå jag slutade på. Ett år till i LUGI tror jag kan få mig tillbaka till den nivån jag var på och ta ytterligare steg i utvecklingen. Jag trivs väldigt bra där jag är idag – både med klubben, tränarstaben och framförallt med tjejerna i laget, säger Olivia Löfqvist

– Vi är glada att fortsätta nästa års lagbygge med spännande spelare både utifrån och från våra egna ungdomsled. Olivia har sedan hon kom som junior från IK Lågan, blivit en viktig kugge i laget, både som lagkapten på plan men även utanför plan med sin vilja och attityd, säger LUGI:s Klubbchef Patrik Bengtsson.
– Vidare har LUGI också förlängt med Albana Arifi på högersex och lyft upp Emma Bromée, talangfull vänstersexa från egna leden.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close