skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Besnik Rustemaj: ”Jag ska hjälpa laget med poäng”

Besnik Rustemaj har valt att spela för Veberöds AIF kommande säsong.

Besnik kommer närmast från Genarp där han anslöt redan inför förra säsongen och då var starkt bidragande till att klubben tog steget upp i division 4. Besnik stod för 14 mål och 7 assist. I Genarp stannade han två år tillsammans med storebror Liridon.

Det var fler klubbar som var på jakt efter dig. Vad fick dig att krita på för Veberöd i år?
– Det var några klubbar som visade intresse. Jag tränade med ett allsvenskt lag men det blev tyvärr inget. Tränaren lämnade för annan klubb så där sprack min chans. Men andra har också varit med i bilden men jag tyckte Veberöds AIF passade mig bäst.

Vad är er målsättning inför kommande säsong?
– Målsättningen är att vi ska vara ett topplag. Sen hoppas jag att vi kan vara skadefria och ta vara på våra chanser till att vinna våra matcher. Jag anser att vi har ett bra lag.

Hur ser det ut i laget?
– Vad jag vet så har några spelare lämnat men det har kommit in några nya. Det har kommit in mycket kvalitet och ser intressant ut.

Vad finns att säga om lagen i er serie?
– Har ingen koll på hur de ser ut med de andra lagen. Nu hamnar vi i Malmöserien så här händer hela tiden något nytt. Det kommer att bli en tuff serie.

Besnik är uppfostrad i MFF där han spelade fram tills han var 15 år. Sedan blev han ungdoms proffs i England i Blackburn Rovers. Där stannade han i tre år för att sedan ta klivet till Sverige igen och spela för Kalmar FF i Allsvenskan. Besnik har därefter spelat i BW90, Prespa Birlik och Tus Koblenz i Tyskland.

Hur hamnade du i Genarps IF efter Tysklandstiden?
– Jag fick jobb. Jag hade min storebror, Liridon i Genarps IF. Så det var ett enkelt val att efter jobbet åka och träna med honom och GIF.

Vad kan vi förvänta oss av dig 2019?
– Jag har stora förhoppningar på att jag ska leverera både en del assist och mål! Jag ska hjälpa laget med poäng.

Vad tycker du själv är dina styrkor som spelare?
– Jag är farlig i boxen och målfarlig när jag kommer rättvänd mot mål. Jag har också ett stark bra skott.

Ni har haft fem träningsmatcher i år. De fyra första blev förluster. Den senaste i helgen var mot Klagshamn som det då lossnade rejält med en vinst på 4-1. Du stod för ett mål och tre assist.
– Vi har haft mycket sjukdomar och skador hela försäsongen. Men nu börjar alla komma tillbaka och det ser bra ut. Mot Klagshamn visa vi att vi är på rätt väg. Vi gör en bra match. Det stämmer att jag gör 3 assist och mål. Min form har varit bra så hoppas det håller i sig när det gäller!

På lördag har ni en ny match mot Tomelilla IF på bortaplan. Vad är dina tankar om denna?
– Nu börjar det dra ihop sig och genrepet mot Tomelilla ska vi försöka att bara spela vårt spel. Spelar vi som vi tränat på så kommer vinsterna också.

Är laget redo för seriestarten?
– Ja det är vi!

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close