IshockeyNyheterRedhawks

Cronholm redo för viktig hemmamatch: “Betyder så mycket”

På ganska exakt ett års tid har Linus Cronholm gått från ung bänk-figurant till framträdande i Malmö Redhawks spelartrupp. 18-åringen har tagit stora kliv i sin utveckling och får stort ansvar i matchspelet mot Frölunda.

Den betydande delen av SHL:s grundserie spenderade Linus Cronholm på lån hos hockeyallsvenska IK Pantern. Backens utvecklingskurva har varit påtaglig. För ett år sedan befann sig 18-åringen på ett helt annat steg i Malmö Redhawks hierarkiska trappa.

– Det gör såklart att man växer som spelare, och att man vågar spela sitt spel mer och mer. Man vågar släppa loss på ett annat sätt, säger han.

Då som nu är motståndarna i SHL-slutspelet Frölunda.

– Det är otroligt roliga matcher att spela. Varje match betyder så mycket, så det blir automatiskt tuffare. Allt går lite snabbare och kvalitén är lite högre.

På fredagen når matchserien Malmö Redhawks och Frölunda emellan sin fjärde batalj. Känslor, på och utanför isen, har kryddat intensiteten kring det sju – potentiellt – matcher långa spektaklet. Unge Linus Cronholm tar det med ro.

– Så tycker jag det ska vara i ett slutspel. För egen del tycker jag bara att det är bra. Jag trivs med det, och det triggar en till att vara redo, avsäger Linus Cronholm inför fredagens fjärde match i slutspelets kvartsfinalrunda mot Frölunda.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close