FotbollMalmö FFNyheter

MFF och Guillermo Molins gav inspiration till femteklassare att äta rätt

I tisdagskväll besökte Malmö FF och Guillermo Molins Augustenborgsskolan i Malmö. Han deltog vid ett föräldramöte med skolans femteklassare. Mötet var en del av ett temaarbete som eleverna arbetar med om kost och motion och dess betydelse för skolresultat. Guillermo gav sin syn på kosten, framför allt hur viktigt det är att börja dagen med en bra frukost.

Detta är andra året i rad som Malmö FF ger eleverna på Augustenborgsskolan inspiration till en bra kost.

– Kostens betydelse har blivit allt viktigare för mig, säger Guillermo Molins i ett pressutskick.

– Jag var ibland slarvig när jag var yngre, och jag vet hur har påverkat mig på ett negativt sätt.  Idag, oavsett om det är matchdag eller en vanlig dag, är det viktigt för mig att äta på ett bra sätt så att jag mår bra. Jag är mycket noga med vad jag stoppar i mig – och frukosten är det viktigaste målet för mig!

– Skolans ambition är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt skolarbete – och det är vår bestämda uppfattning att kosten påverkar elevernas skolresultat, säger Augustenborgsskolans förstelärare Joakim Björkman.

Detta är en del av ett skolövergripande hälsofrämjande arbete.

– Mötet, dit både elever och vårdnadshavare var inbjudna, var starten på vårt årliga temaarbete kring ”Kost, rörelse och hälsa” i årskurs 5, säger Joakim Björkman vidare. Tillsammans med Malmö FF genomförde vi ett liknande upplägg ifjol och samarbetet har varit en stor inspiration för oss på olika sätt.

– Kombinationen kost och motion är viktig för att eleverna ska lyckas med sitt skolarbete, säger skolans rektor Ulrika Prössel Eriksson. Vi arbetar systematiskt med aktiviteter utanför klassrummet, bland annat aktiva raster på lågstadiet och pulsträning som valbart ämne på högstadiet. Vi har också brainbreaks i vissa årskurser.  Det är aktiva pauser ofta med fysisk rörelse och koordination, vilket skärper koncentrationen och förbättrar inlärningsförmågan.

– Detta ligger helt i linje med vår värdering att ge unga kraft att växa. Det ligger också i linje med att våra spelare ska engagera sig, komma ut i övriga samhället och dela med sig av klubbens och deras personliga kunskaper. Det är också glädjande att det arrangeras för andra året i rad, vilket betyder att det är på väg att bli en regelbunden verksamhet, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

– Precis som förra året bjuder vi även in eleverna till oss på Stadion för att under våren äta frukost med hela A-lagstruppen. Då får vi möjlighet att berätta ännu mer om hur viktigt det är att äta på rätt sätt.

Foto: Mats Linde

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close