Nyheter

SHE:s skyttedrottning lämnar Kristianstad – klar för LUGI

Precis som Anna Bardis gjorde för två säsonger sedan vann Sarah Carlström skytteligan i ett lag som degraderades, för att sedan lämna för ett bättre skåneklubb.
I det här fallet lämnar Sarah Carlström Kristianstad HK för att gå till LUGI.

Att Sarah Carlström är aaaalldeles för bra för att spela i Allsvenskan råder det inga tvivel om. Så när KHK missade en återkvalplats i SHE och åkte ner en division har det inte diskuterats så mycket om Carlström skulle lämna, utan snarare vilken klubb som var aktuell.
Nu står det alltså klart att nästa klubbadress blir LUGI, där parterna kommit överens om ett tvåårskontrakt.

Lundaklubben skriver på sin hemsida:
“Sarah har blivit hårt uppvaktad av klubbar från Sverige och utomlands efter årets framgångar med en titel som skyttedrottning i SHE 2018/19. Med flest mål i serien och trea i MEP, Most Effective Player har valmöjligheterna varit stora för mittnian, ett val som till slut blev LUGI.”

– Jag valde LUGI för jag vill ha en ny utmaning samtidigt som jag vill ta ytterligare steg i min utveckling. LUGI är en klubb med höga ambitioner och tydliga framtidsplaner samt att de har en bra tränare som kan utveckla mig som handbollsspelare. Jag är en spelare som gillar fart och fläkt vilket jag tror kan passa in i lagets spel. Laget verkar vara ett härligt gäng med hög kapacitet och vilja och jag är väldigt glad över att jag nu kommer vara en del av detta, säger Sarah Carlström.

– Det är jättekul att Sarah väljer LUGI för sin fortsatta utveckling. Dragan och Sarah har tillsammans haft en positiv dialog om hur den skall se ut. LUGI är internationellt kända för sin talangutveckling och många spelare tar sig vidare via LUGI ut i proffslivet, det hoppas vi även kunna hjälpa Sarah med. Med hennes träningsvilja och härliga inställning på plan ser vi fram emot att se Sarah fightas i den vinröda tröjan inför lundapubliken, säger LUGI:s Klubbchef Patrik Bengtsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close