skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Tommy Larsson tillbaka som tröjsponsor i MFF – till e-sportlaget

För sex år sedan blev Rörläggaren dräktsponsor till Malmö FF. Nu är Rörläggarens dåvarande VD och ägare Tommy Larsson på nytt aktuell när ett MFF-lag ska ha ett sponsorsnamn på tröjbröstet. Men den här gången handlar det om företaget MOBILL och tröjorna tillhör E-sport-laget.

Men för Tommy Larsson är det fortfarande exakt samma skäl som styr sponsringen.

– Jag har till exempel stridit som ett djur för att MFF ska behålla sitt museum, att man inte ska göra sig av med det även om det kommer in någon ekonom som ser att just där finns det en uthyrbar yta. Det är oerhört viktigt att förstå MFF:s historia. Om man inte gör det, vilket jag tycker att det blir färre och färre som gör, är man illa ute. Därför tycker jag att de yngre kring klubben måste skolas in i och förstå att en förening har ett ansvar på planen, men framförallt utanför den.

Att sponsra ett e-sport-lag i klubbens namn är för Tommy Larsson ett sätt att nå ut där det behövs.

– Vad ska man göra för att få ut budskapet? E-sport är så pass stort att min egen generation har väldigt lite grepp om det. Många ungdomar tillbringar enormt mycket tid ute på nätet med bland annat e-sport. Där vill jag knyta an det sociala ansvaret, som var huvudpoängen bakom att gå in med Rörläggaren. Det pratas mycket om att man ska ha stopptider, gå ut en kvart ibland för att få frisk luft och att man ska motionera. Att vi får in den typen av annonsörer kring e-sporten, som kan tänka friskvård och se till att man inte fastnar i ett beroende och får en fysisk aktivitet också, är viktigt. Det är det jag vill ha ut av det här.

– Vi går in med ett bolag som levererar digital parkering i en app. Intressant? Inte särskilt. Men vi måste ju parkera. Däremot kan vi medverka till att få igång det sociala engagemanget, de sociala aspekterna både när det gäller fritid och motion, vikten av skolan. akademierna och att man utnyttjar all kraften och kompetensen i MFF i Samhället, betonar Tommy Larsson och får medhåll av MOBILLS VD Joakim Held.

– När vi träffade MFF gillade jag framförallt upplägget de har med friskvårdskopplingen. Går man in och säger till ungarna att du får bara spela två timmar om dagen kommer det inte att fungera. Inte heller att förbjuda dem helt. Då är det bättre att få dem att förstå att de blir bättre på sin e-sport om de tränar, rör sig utomhus och äter rätt. Och sitter rätt.

– Plus givetvis sköter sin skola. Den kopplingen är superviktig för mig eftersom jag har så mycket förankringar i skolvärlden. Vi måste få till exempel få ut budskapet i alla akademierna MFF har. Eleverna kanske sitter och spelar på kvällarna och nätterna? Då måste de förstå att det är skolan och vad man gör i den som är ingången till vuxenlivet, säger Tommy Larsson.

– Med fotbollen når man många. Med e-sporten når man även ut till en ny målgrupp och vid andra tidpunkter, konstaterar Joakim Held.

Tommy Larsson betonar också att han tycker att det är bra att e-sport än så länge inte är en sektion i MFF utan en försöksverksamhet. För att starta en sektion eller ny sport krävs det ett årsmötesbeslut.

– Jag tycker att det är bra att man öppnat en dörr. Sedan ska man ta det vidare med en respekt för klubbens beslutsprocesser. Och med en stor portion socialt engagemang. Vi gör det här av exakt samma skäl som när vi gick in med Rörläggaren, för att stötta MFF i Samhället, värdegrunderna och allt det som är bra med en idrottsklubb som MFF – och det är en erfarenhet som e-sporten också kan dra nytta av. Då gör MFF och vi en insats på ett nytt område.

Ole Törner

Foto: Mauri Forsblom och Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close