skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGIF NikeNyheter

Ungt GIF Nike vill etablera sig i trean

Fjolårssäsongen var GIF Nikes att etablera sig i i division 4. Men förväntningarna överträffades, och nu hoppas man motsvara samma målbild – fast denna säsong i division 3. 
– Vi hade inte räknat med att det skulle gå så bra, säger Dan Liljestrand, coach för GIF Nikes seniorer. 

Förra säsongen spenderade GIF Nike i division 4. En serie man på förhand haft målet att etablera sig i. Men bättre än så blev det för Lomma-laget, då man till slut vann serien med god marginal.

– Fantastisk säsong. Vi var ju ett ungt lag. Vi fick in rätt pusselbitar, rutinerat, som betydde orört mycket för oss. Vårt omställningsspel har alltid varit en styrka, och det fick vi väldigt god effekt på ifjor. Sedan var vi ju väldigt säkra bakåt. vår målsättning var ju att hamna på den övre halvan. Men sedan visade det sig att vi var lite starkare än vad vi först trodde. Den stora styrkan, som jag ser det, var bredden. Vi blev ju inte sämre om vi var två-tre man borta. Det tyckte jag syntes tydligt, säger Dan Liljestrand.

– Dessutom hade vi egna spelare som hoppade in och gjorde det jättebra. Det blev en bra balans av egna, oerfarna blandat med ett gäng äldre, mer rutinerade. Det är lättare att skola in unga då. Det var väl en väldigt bra mix och en väldigt bra grupp, som jag ser det.

GIF Nikes spelare under ett målfirande. Foto: Bildbyrån

Unga och ambitiösa – det är bilden man tidigare fått av GIF Nikes seniorer, och en bild som nu bekräftas. Dan Liljestrand talar även om att god sammanhållning varit en nyckel till framgång.

– Det är ett kompisgäng. Killar so verkligen trivs ihop. Det är viktigt för oss att det är så. Faktiskt har det hänt att vi nekat spelare en plats i vårt lag, just eftersom deras sociala sidor inte passat in hos oss. Även om dessa spelare kunnat gå rakt in i en elva.

Vårt samtal berör till största del seniorlaget på herrsidan. Men dialogen leds in på ungdommssidan – där GIF Nike verkligen ligger i framkant.

– Vi har nära tusen medlemmar på ungdomssidan, killar och tjejer sammanräknat.

Oj!
– Ja, det är många. Det beror mycket på att barnfamiljer sökt sig till Lomma. Sen är det viktigt för oss att ha mycket hemvävt i seniortruppen. Det är en bild som delas av samtliga, ända upp i styrelsen. Ingen blir gladare än vi om vi får upp en egenfostrad spelare. Vi har en väldigt stark ungdomssida. Jag vill nog säga att vi aldrig haft under hundra ungdomar i vår fotbollsskola någon gång under de senaste 15 åren.

Dan Liljestrand firar förra säsongens avancemang till division 3 tillsammans med spelarna. Foto: GIF Nike

Om vi återgår till A-laget – hur har det sett ut på spelare in respektive ut?
– Vi har absolut tappat ett par tongivande spelare. Spelare som förra säsongen var ledande i startelvan. Men jag tycker vi har lyckats bra med att ersätta dem. Spelare som kan axla olika roller. Vi har flyttat upp en junior, mittback, lovande. Sedan har vi ett par andra som ser spännande ut. Jag är inte ett dugg orolig.

Och försäsongen i stort?
– Det har sett bra ut, tycker jag. Nio vinster på tio matcher. Men träningsmatcher är ju vad det är. Vi testar, precis som våra motståndare, så man får inte dra för stora växlar på det. Men jag tycker ändå vi ser starka och bra ut. Och spelarna har kul.

Dan Liljestrand berättar att laget under denna vecka beger sig till Spanien för några dagars träningsläger.

– Det blir inga matcher, fokus på träning och sammanhållning. Utöver träningslägret s trappar vi ner lite. Vi har kört väldigt hårt under vintern. mycket spinning och styrketräning. Så nu trappar vi ner och börjar fokusera på fotboll. Det blir en träningsmatch mot Värnamo också. De kommer säkerligen inte med bästa laget, men det blir en bra värdemätare ändå.

Hur ser målbilden ut för säsongen?
– Att vi ska stanna kvar och etablera oss i trean. Vi är ju unga, och har inte jättebra koll på våra motståndare. Men jag ser framför mig att vi kan etablera oss och bygga för framtiden.

– Vi har det väldigt kul. Det är en väldigt bra förening att arbeta i. Vi har ingen tabu i diskussioner, utan tar upp allt och förbättrar oss om det behövs. Det är en positiv känsla rakt igenom hela föreningen. Jag tycker det ser bra ut för Nike, avslutar Dan Liljestrand.

 

Odds från NordicBet på GIF Nikes division 3 återfinns här!

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån/GIF Nike

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close