FotbollNyheterTrelleborg FF

Marko Johansson tillbaka på Vångavallen

Fjolårssäsongen spenderade Marko Johansson hos Trelleborgs FF, utlånad från Malmö FF. Denna säsongen tillhör målvakten GAIS – TFF:s premiärmotståndare i Superettan.
– Typiskt, men kul att komma tillbaka, säger Marko Johansson till Skånesport.  

Superettansäsongen drar igång i helgen – och Trelleborgs FF är åter en del av serien. En som inte längre är en del av TFF är Marko Johansson, som spenderade de två senaste säsongerna på Vångavallen – utan han ingår i det GAIS-lag som agerar TFF:s motståndare under lördagen.

– Det är väl lite typiskt att det blir just TFF som vi möter. Jag har stor respekt för dem eftersom de gav mig chansen till spel på elitnivå. En speciell match. Det är bara positivt känsla att möta dem.

På möjligheterna till att få med sig poäng från Vångavallen ser Marko Johansson positivt.

– De är nog stora, tror jag. Men jag vet att det inte är enkelt att komma till Trelleborg. Vi får se hur mycket det blåser och hur gräsmattan är. Vi spelar en ganska skicklig fotboll i GAIS och man vill ha en så fin plan som möjligt.

– Den ska vara mjuk och inte så studsig, som den den kan vara i Trelleborg, tillägger 20-åringen i sin utläggning i hur han önskar en fotbollsplan.

Drar du nytta av att möta ditt tidigare lag?
– Ja, du.. Det gör ju att jag har en hum om hur spelarna fungerar och tänker. Där finns några offensiva spelare kvar från min tid. I början kan det vara så att de tänker på att jag står på andra sidan. Sedan kan jag säga till mina mittbackar att “ha koll på detta, för det kan hända”.

Hur ser era målsättningar ut för säsongen?
– Målsättningar och målsättningar. Vi har väl inte riktigt pratat om det så. Vi vill hålla det stabilt. Gör vi det vi ska gör så tror jag vi kommer typ topp fem. Vi spelar väldigt bra fotboll och har väldigt bra spelare här i GAIS. Följer vi hur det sett ut i tidigare matcher så kommer vi bli svårslagna i år, avslutar Marko Johansson.

Några frågor – och sedermera svar – gällande Marko Johanssons ådragna hörselproblem, som han åsamkades Svenska cupen-matchen mot IFK Göteborg, gör gällande att läkningsprocessen går bra. Men Johansson tillägger att det kan ta upp till ett halvår innan skadan i trakten kring trumhinnan är fullständigt läkt.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close