skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Franz Brorsson börjar se slutet på den långa rehab-perioden

Strax före Chelseamatcherna drabbades MFF-backen Franz Brorsson av en infektion som sedan envist hållit honom borta från att fullt ut delta i försäsongsträningen.

Han är fortfarande inte helt återställd.

– Jag hade som ambition att vara tillbaka till den allsvenska starten. Men det var ett tag sedan jag fick inse att det inte skulle gå och nu är det ju bara ett par dagar kvar till premiären mot Häcken. Det blir i alla fall bättre och jag känner att jag närmar mig där jag vill vara. Ibland har jag dock fortfarande lite känning och det är väl bara att inse att med en sådan här infektion vet man inte riktigt hur lång tid det kommer att ta, sa Franz Brorsson efter dagens träningspass på hybriden.

Då var han åtminstone utsläppt från gymmet i det vackra vårvädret – det har han varit runt en vecka nu – men det är fortfarande individuell träning med fysteamet som gäller.

Infektionen sitter i bäckenet och Franz Brorsson berättade att han käkat penicillin i en hel månad. Det handlar alltså om en lång kur och de första dagarna, i mitten av februari, fick han använda kryckor för att ta sig fram.

– Jag har sedan ett tag kunnat köra hårt i gymmet och på löpbandet. Det som saknas är nog ändå mest att få igång lungorna, att hitta matchkonditionen. För det är inte samma sak att orka i gymmet som att göra det ute på planen.

Han har redan missat sex veckor av försäsongen. Troligen hinner ytterligare några gå innan han är en 90-minutersspelare. Men Franz Brorsson tröstar sig i alla fall med att utgångsläget var gott.

– När det här hände var jag i riktigt bra fysisk form. Det gör det ännu tristare. Samtidigt vet jag att jag kan nå dit upp igen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Spela på MFF:s inledande matcher hos NordicBet och var med om att tävla om biljetter till hemmamatchen mot Hammarby

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close