FotbollNyheterTrelleborgs FF

Oavgjord premiär med smak för mer

Varmvår och premiär i Superettan. Den skånska fotbollssäsongen sparkades igång på Vångavallen, där Trelleborgs FF tog emot GAIS. En match med två ansikten blåstes av med resultatet 2-2. 

Ny säsong, en nystart för Trelleborgs FF. Nu i Superettan, med Peter Swärdh vid rodret och ett fleratal förändringar i spelartruppen.

Dock var mycket sig likt från tidigare säsonger. De omtalade, hyllade, spetten låg på grillning, vinden konstant närvarade – om än måttligt –  och True Blues tappert sjungande(mot ett idag långt större GAIS-följe).

– Spännande och underbart att få komma igång. Vi känner oss redo att köra, sa nye managern Peter Swärdh inför matchen.

Det låg fanns en optimism i luften bland Trelleborgs-anhängarna. Fjolårets debacle i Allsvenskan var glömt och drömmar om framgång föddes.

Men snabbt kom verkligheten ikapp. För knappt fem minuter tog det innan Trelleborg hamnat i underläge. En situation där nye målvakten från Torns IF, Philip Mårtensson, utelämnades av sitt förvar till en GAIS-offensiv som forcerade in bollen i mål.

Zoran Jovanovic var vass i den första halvleken och bjöd ett vackert 1-1-mål. Foto: Bildbyrån

TFF skulle resa sig från den tidiga smällen – och dryga tio minuter senare kvittera. Zoran Jovanovic fick ett lågt inlägg mot sig. Improvisation var ett krav, och det ledde till att anfallaren, på ett ben, cyklade in 1-1-målet över en chanslös Marko Johansson.

Stort jubel på hemmasektionerna. Var det åter tillåtet att drömma?

“Ja!” tycktes svaret vara. I alla fall om Felix Hörberg fick bestämma. Han blev hemmalagets frälsare i och med sitt 2-1-mål. Ett mål TFF spelat sig till.

Mer eller mindre omgående skulle GAIS åter iklä sig rollen som “partypooper” och göra 2-2.

En chans- och målrik första halvlek avslutades genom Fredrik Klittes visselblås – som kom trots att GAIS var en potentiell målchans på spåren. TFF hade, från underläge, lyckats resa sig och tagit kommandot i matchen.

Den andra halvleken drog igång. Solen sänkte sig bakom Vångavallens läktare. Tempot i matchen följde frekvens. Och det kommando som TFF till största del innehöll under den första halvleken, hade nu övertagits av GAIS.

Moy slutet tryckte TFF på för ett ledningsmål. Flera vassa inläggs- och frisparkslägen fick man, men bollen ille inte in.

2-2 blev till slut sifferställningen efter denna match, med två ansikten, gav smak efter mer för alla Trelleborgs FF-sympatisörer.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close