FotbollNyheterTrelleborg FF

Peter Swärdh inför Superettanpremiären: “Roligt och spännande”

Sejouren i Allsvenskan blev bara ettårig för Trelleborgs FF. Med ny manager i Peter Swärdh, samt en rockad i spelartruppen, satsar TFF för att återvända till svensk fotbolls finrum. Första hindret på vägen – Superettansäsongens premiärmotståndare -är GAIS, som väntar under lördagen. 

– Det är grymt kul att det drar igång, väldigt skönt. Både roligt och spännande med allt som rör tävlingsspel, säger Peter Swärdh.

Lördagens motståndare, GAIS, upplevde ett tufft 2018, både på och utanför planen. Men Peter Swärdh har stor respekt för premiärmatchens bataljon från Göteborg.

– Vi vet att det är ett bra lag. De har presterat bra. Men vi är väldigt fokuserade på vår egen prestation och på vad v vill göra på planen. Vi vill sätta ihop en helhet som kan hålla över 90 minuter. Där har mycket av arbetet och fokuset legat.

Trelleborgs FF kommer från en, resultatmässigt, mindre smickrande försäsong. I genrepet mot division 1-laget Torns IF blev det uddamålsförlust. Lägg där till en spelartrupp fylld av nya spelare i den ekvation som TFF är tvingade att så snart som möjligt lösa.

– Vi ser fram emot seriepremiären, jättemycket. Vi har verkligen blandat och gett under försäsongen, varit ojämna. Men samtidigt vet vi att vi haft en hög nivå i våra bästa stunder. Det gäller att sätta samman helheten. Sedan har vi ett motståndarlag att förhålla oss till. Att få ihop olika bitar i vårt spelsätt blir en viktig parameter för oss.

Peter Swärd är ny tränare i Trelleborgs FF och går in i sin första tävlingsmatch med laget.

Hur tycker du att spelarna responderat på den filosofi som följer med ditt intåg i laget?
– Ja, men det har varit stark respons. Samtidigt som vi märker att saker och ting tar tid, att sätta sin prägel på ett lag tar tid. Och likadant att få funktion på alla delar. Vi hoppas bli ett bättre lag hela tiden och förflytta oss steg för steg.

Varför blev det TFF för dig, och hur ser ambitionsnivån ut?
– Nä, men TFF var ett naturligt val kopplat till den ambitionsnivå som de har, och som de presenterade för mig när jag var aktuell för arbetet. Alltså, ambitionsnivån är ju att Trelleborgs FF – när vi tar steget upp – ska vara redo för just det. Sen är inte det något tidsbestämt. Vi ska bygga en plattform som är mycket starkare nästan gång vi går till Allsvenskan, för att kunna etablera oss där.

Utöver en skadad André Reinholdsson är det en fullskalig Trelleborgs FF-trupp som Peter Swärdh förfogar över inför premiären.

– André börjar träna igen på måndag, annars är alla tillgängliga, avslutar Peter Swärdh, manager i Trelleborgs FF.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close