IshockeyRedhawks

Redhawks åter förlorare i Göteborg – säsongen över

Vinna eller försvinna – det var utgångsläget när Malmö Redhawks reste till Frölundaborg för att försöka hålla liv i kvartsfinalserien. Men detta var inte Malmös dag. 4-1 förlust och säsongen över för denna gång. 

En identisk matchtrup hos Redhawks jämfört med fredagens match. Dock var Frederik Storm åter till i förstakedjan, tillsammans med Fredrik Händemark och Lars Bryggman.

En intensiv, böljande inledning på matchen, med flera chanser åt båda håll. Målvakterna, Oscar Alsenfelt och Johan Mattson, tvingades plocka fram det bästa hos sig själva.

Trots att mål uteblev i den första perioden, så kunde Malmö vara nöjt med sin prestation.

Match av. dignitet, med känslor i överflöd på flera håll. Foto: Bildbyrån

Typiskt nog – och till Malmös förtret – så skulle det ganska omedelbart efter periodpausen jublas för hemmamål.

Men tio minuter in i mittperioden tog sig Malmö målmässigt in i matchen. Carl Perssons välriktade skott frälste bortalaget. Men glädjen blev kortvarig, då Frölunda kort därefter återtog ledningen.

Blytunga 3-1 satte Frölunda med två och en halv minut återstående av den andra perioden. Ett hårt skott, som en skymda Oscar Alsenfelt inte hade en chans på. Tufft, tufft för Malmö…

..som, i en sista desperat ansträngning, plockade målvakten i matchens slutskede. Men detta renderade dock bara i ytterligare ett Frölunda mål, vilket fastställde slutresultatet, 4-1.

Malmös säsong över för denna gång.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close