FotbollMalmö FFNyheter

Sex MFF-legendarer träffades för att spela in Blått snack

Hela våren är en lång rad av jubileer av datumen från de klassiska matcherna på MFF:s väg mot Europacupfinalen den 30 maj 1979. Därför samlade vi sex av de legendariska spelarna till ett avspänt snack i den gamla hemmaarenan Malmö stadion.

Roland Andersson, Staffan Tapper, Claes Malmberg, Anders “Puskas” Ljungberg och de två målvakterna Janne Möller och Arne Åkesson hade mycket att säga till oss – och varandra. Minnena av matcherna lyser fortfarande lika klara, stoltheten går inte att ta miste på och självförtroendet som gjorde att de kunde utmana de stora finns kvar. Analyserna är knivskarpa.

Och de vänskapliga gliringarna haglade. Hör till exempel Roland Anderssons berättelse om när Janne Möller inte fattade att Oleg Blochin smög bakom målet i matchen mot Dynamo Kiev.

Syftet med samlingen var att spela in ett avsnitt av podden Blått snack.

Men vi passade även på att låta Mauri Forsblom följa legendarerna med en tv-kamera under snacket i och utanför ett av omklädningsrummet i den numera 61 år gamla betongarenan Malmö stadion. Den som en gång gungade under matcherna mot AS Monaco, Dynamo Kiev, Wisla Krakow och Austria Wien.

Ole Törner

Foto: Mauri Forsblom

Relaterade artiklar

Back to top button
Close