FotbollMalmö FFNyheter

Alexander Jeremejeff: Vi har kryddorna för att kunna utmana

I kväll är Alexander Jeremejeff tillbaka på Stadion. Han kommer dit med ett BK Häcken som i årets förhandsspekulationer nämnts som ett närmast givet topplag och en möjlig guldaspirant.

– Det är en sådan mega-Häcken-hype plötsligt.

– Jag tror inte vi varit med om det här tidigare. 2012 kom vi ju tvåa, men då kan jag i alla fall inte komma ihåg att det var någon slags hype innan. Målsättningen vi har och går ut med är att vi ska vara där uppe och jaga de stora drakarna. Och varför inte? säger den 25-årige anfallaren, som spelade 48 matcher i Allsvenskan för MFF och gjorde elva mål.

Sedan köpte Häcken tillbaka honom och i höstas blev det nio mål på 15 matcher för Hisingslaget.

– Jag personligen tycker att vi har de kryddorna som behövs för att kunna utmana. Vi har ju Paulinho till exempel. Sedan behöver vi något extra och göra det bra under en lång period för att vinna Allsvenskan. Det är därför de stora lagen alltid är med däruppe, för att man har bredden och truppen för att prestera hela tiden. Plus orka hela året.

– Det snackas väldigt mycket om vår offensiv, men jag tror att vi släppte in näst minst mål förra året. Bitarna är där. Men vi ska få dem att falla på rätt plats också.

Är det lite grann så att ni börjar bli uppmärksammade och erkända överallt utom i Göteborg?

– Hehe, typ. Men att man börjat tippa oss mer har nog en hel del att göra med våra cupinsatser, som ju varit bra. Fotbollsmässigt är vi förbi IFK Göteborg, GAIS och ÖIS. Det är de andra bitarna som ska falla på plats med publik, engagemang med mera. Men våra publiksiffror ökade tydligen med 15 procent 2018. Ser man det historiskt gick BK Häcken upp i Allsvenskan 2009 och har spelat där tio år i rad. Det känns som om vi bygger grunden nu med den andra cupfinalen på kort tid och toppstrid i serien och håller vi den nivån ett par säsonger till kommer det nog att skapas en kultur.

– Sedan försöker vi bli Hisingens lag. Vi är inte Göteborg, vi är Hisingen. Det bor ju flera hundra tusen på ön och vi är ute på skolor och annat för att få fler att känna att det är Häckens matcher man ska gå på om man är från Hisingen.

Har du någon personlig anknytning till Hisingen?

– Jag bor där nu.

Hur blir det att möta MFF i Malmö i premiären?

– För mig personligen är det den roligaste matchen vi kunde fått i första omgången. Det är just kombinationen att det är både premiär och MFF som är skitkul.

I den förra allsvenska premiären spelade Alexander Jeremejeff fortfarande i himmelsblått. Då startade MFF borta med en 2-1-seger över Elfsborg och i första hemmamatchen blev det 1-1 mot AIK.

– Vi kom ju från en försäsong där vi hade vunnit i stort sett allting och kände nog lite att nu går vi ut och gör lite sköna grejer och så blir det vinst igen. Det blev det ju inte. Nu har MFF förlorat mot IFK Norrköping och i cupen, så i år kommer de att vara hungriga som as, eller vargar heter det väl?

– Därför blir det en tuff match för oss mot ett extremt taggat MFF. Vi ska dock försöka störa dem lite.

När du återvände till Häcken från MFF bytte du även tillbaka till konstgräs. Kom det naturligt?

– Jag var så van vid det. Men det är en jäkla skillnad. Speciellt försvarsmässigt i pressen. Kommer du snett en mot en blir det problem, en kroppsfint och du kan vara helt väck. Du hinner inte flytta dig på samma sätt.

Hur är det att vara tillbaka i Göteborg?

– Skönt, det är hemma. Men det var ingen trygghetsgrej att det blev så utan att det var bästa alternativet för mig fotbollsmässigt, BK Häcken gör alltid mycket mål, han som spelar nia i Häcken får alltid många målchanser. Efter så många säsonger i Allsvenskan vet jag hur det funkar och vad jag är bra på.

– När jag drog från Malmö var det runt 15 matcher kvar i serien. Får jag 15 matcher i rad kommer jag att göra många mål och spela bra. I Häcken är det uttalat att presterar jag får jag spela hela tiden och så blev det.

– Mot MFF backar dessutom många lag hem och satsar på kryss. Mot Häcken borde kanske fler lag ha den inställningen, men istället öppnar de sig lite och så kommer vi med våra omställningar. Det är heller inte lätt att hålla koll på både Paulinho och mig och sedan har vi Irandust, Yasin och Nasiru. Plus Mervan Celik som gör mål hela tiden. Det är många att hålla koll på för lag som inte backar.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Vinn biljetter till MFF-Hammarby:

https://www.nordicbet.com/sv/kampanjer/malmo-biljetter

Relaterade artiklar

Back to top button
Close