NyheterPadelbloggen

Padelbloggen: Åter på tävling i Norrland

Då var jag hemma igen efter ännu ett besök i Norrland. I helgen spelades andra deltävlingen av Swedish Padel Tour, den första gick i Luleå, och denna gång var det Umeå Padel Club som stod för värdskapet. De arrangerade en välorganiserad tävling och dessutom var servicen fenomenal då de hämtade och lämnade oss långväga gäster på flygplatsen och hotellet när så önskades. Emmie och jag bodde på gästvänliga Comfort Hotel Umeå City. Stort tack till er för att ni bjöd oss på vistelsen! Att tävla på högsta nationella nivå i padel är, trots prispengar, inte lätt att få ihop ekonomiskt. Speciellt när touren är spridd över hela landet och endast en tävling spelas i Skåne (Skurup). Om det är fler företag som vill synas med mig går det så klart bra att höra av sig till mig.

Hur gick då tävlingen? Eftersom alla de bästa spelarna i Sverige var med (med undantag av Anna Svedenhov) och en duktig spanjorska, rankad 155 i världen, var vi inte seedade bland de 12 paren. Vi hamnade dessutom i en tuff grupp med Ajla Behram/Matilda Hamlin, 2018 års segrare av Swedish Padel Tours slutspel, och Beatrice Cedermark/Sandra Örtevall, två unga duktiga tennistjejer som vann årets senaste A-klasstävling. Trots motståndet vann vi båda matcherna utan att tappa set.

Vi hade därför stort självförtroende inför semifinalen mot storfavoriterna Sofia Arvidsson/Baharak Soleymani. Sofia är alltid favorit oavsett vem hon spelar med!  Vi spelade en mycket jämn match och tappade första set onödigt. Till slut blev det förlust med 5-7, 4-6 mot de blivande segrarna. Jag känner att min kropp blir starkare för varje vecka som går, trots allt endast sju månader sedan Estelle föddes, och samspelet med Emmie blir bättre för varje gång vi spelar. Till nästa tävling ska vi förbättra spelet från bakplan och då framförallt att kunna sänka tempot när vi möter motstånd med starkt volleyspel.

Eftersom jag spelade en tävling i Danmark förra helgen har jag spelat åtta matcher på nio dagar. Mot denna bakgrund har träningen handlat mest om fysträning och ett par lättare padelpass. Det har framför allt varit träning 1 mot 1, vilket är väldigt effektivt (läs förra blogginlägget). Förutom egen träning har jag även tillsammans med min sambo Stefan, arrangerat events för VD-nätverket ”Friends of Executive”. Padel är faktiskt det optimala företagseventet då alla kan vara med att spela och det ges mycket utrymme för mingel då banan är liten och möjligheten finns att byta partner ofta (ska ej misstolkas!). Vi har fått mycket positiv feedback och det beror bland på att padelspelet alltid är förknippat med mycket glädje och gemenskap. Det spelar ingen roll om det är på elitnivå eller bland nybörjare – padel är socialt och lika roligt för alla!

Ha en skön padelvecka!

Åsa

Foto: Padelstreamer.com samt Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close