FotbollMalmö FFNyheter

Första förlusten för MFF U21

Efter två raka segrar kom den första förlusten för MFF:s U21. Falkenbergs FF vann med 2-1 efter en svag start och en stark andrahalvlek av MFF.

– Falkenberg kom med nio spelare från A-truppen och matchen spelades på den gamla idrottsplatsen i stark vind. Det tog lite tid innan vi anpassade oss, dels till väderförhållandena, dels till det höga tempot och fysiska spelet. Falkenberg gjorde också mål nästan direkt i perioden vi hade det svårt och det är en lärdom att ta med sig för våra unga spelare, att det gäller att vara noggranna mot starkt motstånd innan man växt in i matchen, påpekade MFF-tränaren Andreas Georgson.

Edi Sylifusal gjorde 1-0 redan i den andra minuten och alldeles före pausvilan – när MFF hittat spelet – kom även 2-0.

– Onödigt när de hittade in bakom vår backlinje.

– Men sedan blev det mycket bättre. Vi hade motvind i den andra halvleken, men klarade ändå att spela med ett mycket större lugn. Chanserna kom också och det var synd att vi inte fick utdelningen och resultatet vi förtjänade. Falkenbergs ledning berömde oss och sista tio borde absolut kvitteringen kommit när vi bland annat sköt över från tre meter, betonade Andreas Georgson.

2-1-målet gjorde Laorent Shabani (bilden) i den 65:e minuten. Amel Mujanic hittade en perfekt genomskärare som friställde Shabani, och han var kall i läget.

MFF ställde upp med följande lag:

Lamin Sarr – Noel Hansson, Johan Rapp, Samuel Adrian – Amel Crnalic, Amel Mujanic, Bonke Innocent, Melker Nilsson, Jesper Dickman – Laorent Shabani, Amin Sarr.

Sista kvarten bytte MFF U21 in Victor Larsson och Mubaarak Nuh.

I Falkenbergs FF ställde anfallsduon John Chibuike och Edi Sylisufaj till stora problem för MFF.

2-0-målet gjordes av Johan Lassagård.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Var med och tävla om biljetter till MFF-Hammarby

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close