FotbollNyheter

Tuffa förutsättningar – men Harlösa IF vill motbevisa oddsen

Skador och sjukdomar har haft stor påverkan på förberedelserna inför kommande säsong. Men harlösa IF tänker inte låte det stoppa dem – när de nu går in som nykomlingar i division 5.
–  Förhoppningsvis kan vi överraska, säger huvudtränare Nicklas Nilsson. 

Harlösa IF:s herrseniorer är nyss hemkomna från en långhelg i Polen, där man spenderat sitt träningsläger. Huvudtränare Nicklas Nilsson berättar om resan.

– Det var väldigt lyckat, tycker jag. Att få komma iväg och bygga på gemenskapen var väl en del av syftet. Vi har några nya spelare i truppen – och det har varit en tajt grupp från början – så det är viktigt att alla kommer in i det. Men det var snd att vi inte fick någon match där nere. De sa att det inte fanns planer, men vad jag kunde se så fanns det det, säger Nicklas Nilsson, huvudtränare i Harlösa IF.

– Det var många aktiviteter, samarbetsövningar. Vi har haft quiz av olika slag, gått promenader. Allt för att bygga gemenskapen. Det har ju kommit in sex spelare. Sen har vi tappat lika många. Vi ville ha in spelare för att bredda truppen. Vi har åkt på en massa skador och sjukdomar under försäsongen, så vi ligger lite efter i planeringen. Men vi får försöka se det positiva.

Harlösa IF hoppas få jubla även i division 5. Foto: Skånesport

Vad för spelartyper har ni fått in i truppen?
– Alltså, vi har fått in spets, framförallt offensivt. Men de vi har tappat ingick i vår centralrygg, och det är inte helt enkelt att ersätta. Sen tycker jag att det spelarmaterial vi hade i fjol räcker långt för att spela i division 5, men nu har ju några fallit ifrån. Men vi har haft en tuff försäsong med många skador, sjukdomar och så vidare. Så vi har fått rodda om lite. Men vi hoppas kunna vara ett mittenlag kommande säsong.

Nicklas Nilsson berättar att man åkt på flera allvarliga skador på tongivande spelare i truppen. Vissa blir borta länge – men andra har tvingats lägga av för gott.

– Det är jättetrist att det är så. Vi har haft en jävla otur. Det är väl bara att bita ihopa – men tråkigt när det är så allvarliga skador.

 

Foto: Skånesport

Och försäsongen har blivit lidande?
– Absolut Vi kom inte igång med ordentlig träning för än i slutet av februari. på grund av alla skador och sjukdomar. Vi ligger efter de andra lagen i serien när det kommer till förberedelser. Men det var perfekt att detta läger kom. Alla grabbar åker därifrån med gott humör, med en seriepremiär som stundar. På hemmaplan. Så det är motivation för grabbarna som vi hoppas rida vidare på.

Under fjolårssäsongen hade Harlösa siktet på att ta klivet upp till division 5. Men man orkade inte hela vägen. Men så lyckosamma skulle man vara att tillräckligt goda rankingpoäng visade sig bli lagets väg upp i femman.

– Det ska bli riktigt kul. Spännande utmaning

Hur ser målsättningen ut för seriespelet?
– Ja, det är väl tråkigt att säga, men det handlar ju om att hålla oss kvar, att etablera sig femman. Dessa spelarna har ju aldrig spelat division 5, så det kommer vara lite skillnad för dem, lite mer slit. Men vi har en hög högstanivå – det visade vi i fjol. Dock hoppas jag att vi höjer vår lägstanivå. Den var riktigt dålig förra året. Men det kommer bli många jämna matcher, och det gäller att ha lite flyt, så poäng trillar in med jämna mellanrum. Våra styrkor liggs ri offensiven. Så får vi bara ihop det defensiva, så kan det nog bli väldigt bra.

Trots alla motgångar, så är du optimistisk?
– Ja, men det är så. Går vi ut och presterar den fotbollen vi kan och alla bidrar, så kommer det bli svårt att slå oss. Vi kommer vara en vass nykomling, med stark offensiv. Förhoppningsvis kan vi överraska, avslutar nicklas Nisson, huvudtränare i Harlösa IF.

 

Joel Ask

Foto: Skånesport 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close