HandbollIFK Kristianstad

Jack Vegas-Kristianstad snubblade i förlängning

IFK Kristianstad hade med fem sekunder kvar av matchen chansen att avgöra mot Redbergslid, ta hem kvartsfinalen med 3-0 och få 20 dagars vila inför semifinalspelet.
Men räven slank ur näven och i förlängningen kunde RIK avgöra.

IFK Kristianstad hade läge att avgöra med sex sekunder kvar. Inte bara matchen, utan hela kvartsfinalserien mot Redbergslid.
Vid ställningen 26-26 klev Viktor Hallén fram till sjumeterslinjen. Mot sig hade han matchens främste aktör Tobias Thulin – och den senare lyckades flaxa rätt med armar och ben och höll därmed liv i matchen. Och säsongen.

Första förlängningen startade Kristianstad bäst, gick upp i en tremålsledning och återigen tänkte man: ”IFK Kristianstad är som en Jack Vegas-maskin. programmerad att ge så mycket spänning som möjligt, låta gästen få tron på seger och känna ”nära-känslan” – för att sedan vinna konstant i det långa loppet”.
Efter 2*5 var det dock fortfarande oavgjort, och faktum är att RIK slarvade bort chansen att avgöra i sista anfallet…

I den andra förlängningen kopplade ett 7-6-spelande RIK grepp genom en strålande Tobias ”Rumän” Johansson, samtidigt som Thulin fortsatte att imponera.
31-31 blev till 31-34 och 32-35 inför sista femminutaren.
Tre bollar skulle nu hämtas in på fem minuter – för att i så fall nå fram till en shoot out. Men Redbergslid hade tiden på sin sida, spelade smart trots mjölksyra upp i luggen – och satte dessutom sina lägen.
August Wiger kunde, under passivitetsvarning och i rent vansinne, underarmsskotta in 36-38 med halvminuten kvar på ett vis som hade gjort Anders Bäckegren stolt.
Game over. Det gick att överlista casinot – på ren vilja.

Nu väntar match fyra i Scandinavium den 17 april.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close