HandbollLUGI

LUGI utslaget efter svår måltorka

Säsongen är slut för LUGI.
IFK Skövde plockade enkelt ned Lundalaget med 26-19 och tog sig till semifinal för första gången sedan bronsåldern.

LUGI inledde med att spela nästan tio minuter utan att göra mål, och hamnade i 4-0-underläge efter en blinkning.
Lägg därtill de sista 16 minuternas måltorka i senaste matchen, då LUGI tappade en 25-21-ledning till 25-27-förlust.
Det innebär en knapp halvtimme utan mål som mycket väl kan ha kostat slutspelet. istället för 1-1 i matcher i Lund blev det 0-2-underläge och en mardrömsstart i den tredje.

Alfred Jönsson, som efter sitt snedtramp senast, länge var osäkert startande (åtminstone officiellt) startade matchen – men fick inte sitt LUGI att lyfta. Istället kunde ett betydligt hungrigare, aggressivare, galnare, bättre, kallare, hetare, offervilligare och mer koncentrerat hemmalag tidigt rycka. Skövde hade mer av allt. Det var som att se en spenderingssugen bankdirektör och en bankrutt lyxfällandeltagare buda på samma auktion.
Axnér tog sin andra timeout vid ställningen 7-1 efter en kvart och fick tillfälligt stopp på blödningen. En stund senare stod det 8-5 på tavlan och det var upplagt för fight igen. Bakåt fungerade det fullt anständigt, men framåt var det osäkert och darrigt som en oskulds jungfrufärd. 11-5 efter 30 minuter talar sitt tydliga språk.

Mitt i mörkret fanns naturligtvis vetskapen om att det går att vända även på sådana matcher. I just senaste matchen gick ju LUGI via sju raka mål fram till 11-3…
Men det var då det.
Tidigt i andra halvlek stack Skövde upp till 18-10. LUGI bytte manskap och spelsystem. Inget hjälpte.
Tron fanns där inte och utan den ingrediensen var hoppet dött såsom aska.
En pulserande 150-mannaklack klädda i Skövde-blått hoppade, dansade, jublade och sjöng. Som en liten smurfarmé som surfat loss på smurfdricka.

Skövdesegern var egentligen aldrig i direkt fara.
26-19 skrevs segersiffrorna och därmed ör LUGIS försäsong officiellt igång.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close