NyheterTennis

Ny styrelse i Malmö Bellevue TK

Tennisklubben MBTK har hållit årsmöte. Till ny styrelseordförande valdes Tony Rydberg som tidigare varit ordförande i Höllviken TK under nio år och som varit tillförordnad ordförande i Malmöklubben sedan slutet på januari i år.

–  Det skall bli en spännande uppgift att gå in i en förening som har en så stark laguppställning både på personalsidan som bland sina förtroendevalda. Jag är övertygad om att vi har en spännande tid framför oss, säger Tony Rydberg i ett pressutskick.

Tre nya ledamöter valdes in i styrelsen. Till kassör valdes Ann-Louise Granhed som har två barn i verksamheten. Anders Henricsson som varit engagerad i klubben tidigare både som spelare, ledare, chefstränare och sportchef gör nu comeback som ledamot i styrelsen. Ny i styrelsen blir också Peter Bengtsson som jobbat som chefstränare (TK Saab), åt Svenska Tennisförbundet och Swedish Open i Båstad under många år.

Sedan tidigare – och med ett år kvar i styrelsen finns; Fredrik Buchwald – vice ordförande, Hanna Jurland – sekreterare och ledamoten Rickard Edroth. Niklas Mårtensson kommer att knytas till styrelsen som adjungerad och till suppleanter valdes Stefan Krüeger och Isabel Wilmenius.

Klubben har nu runt 1200 medlemmar vilket gör MBTK till en av regionens allra största klubbar. Sportslig höjdpunkt ifjor var flickor 18-lagets semifinalplats och bronsmedalj i Svenska Juniorcupen och lag-SM. Framgången valdes också till ”årets prestation” av årsmötet. Flickor 15-laget vann dessutom sin division 2 serie och spelar under 2019 i den högsta serien. Damlaget vann sin division 2-serie och spelar i förbundsseriens division 1 till hösten. Herrlaget kommer denna vår spela i landets högsta serie utomhus, division 1, med start om en månad.

–  Seriespelet bygger klubbkänsla och är något vi skall satsa vidare på. Förhoppningsvis kan vi flytta fram våra positioner ytterligare med egna produkter och ta tillbaka en än mer framskjuten plats på tenniskartan. Samtidigt vill vi erbjuda en klubbverksamhet för alla åldrar och alla olika nivåer vilket vi också har möjlighet att göra. Basen är en välfungerande breddverksamhet, konstaterar Tony Rydberg.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close